Belediye Başkanı Cevher Çiftçiden Yeni Evlenenlere Ücretsiz Düğün Salonu Müjdesi!

Siirt'in Eruh ilçe belediyesi, hayat pahalılığının artması ile birlikte evlenecek çiftlere ve düğün masrafları ile uğraşan ailelere müjdeli haber verdi. Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, 'Ücretsiz düğün salonumuzu halkımızın hizmetine açıyoruz. Bu hizmetimizle evlenecek çiftlerimizin en mutlu günlerini birlikle paylaşıyor, gençlerimizin ailelerinin yüklerini bir nebze olsun hafifletiyoruz' diye konuştu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İlklere imza atan Başkan Çiftçi, vatandaşların kullanması için Eruh Belediye Düğün Salonunu hizmete açtı. Düğün salonlarının yüksek fiyatlı olması sebebi ile harekete geçen Eruh Belediyesi, evlenecek çiftlerin en mutlu gününü birlikte paylaşacak ve ailelerin yüklerini önemli ölçüde hafifletecek.

Ücretsiz olarak vatandaşların kullanımına sunulması için açılan düğün salonu vatandaşların hizmetine sunuldu. Düğün salonunu kullanmak isteyen vatandaşlar, Eruh Belediyesi ile irtibata geçerek diledikleri günde düğünlerini gerçekleştirebiliyor. Düğün salonunun sadece Eruh halkına değil tüm Siirt halkının hizmetinde olduğu belirtildi.

Eruh Halkı Her Düğünde Siirt’e Kadar Gitmek Zorunda Kalıyordu, Bu Sorunu Ortadan Kaldırdık

Amaçlarının Eruh halkına en iyi hizmeti sunmak olduğunu belirten Başkan Çiftçi, “17 bin nüfusa sahip Eruh’un yüzde 65’i gençlerden oluşuyor. Eruh’ta özellikle yazın ve bahar mevsimlerinde hemen hemen her hafta sonu düğün oluyor. İlçemizde düğün salonu olmadığı için buradan Siirt’e 63 kilometre gidip gelmek zorunda kalıyorduk. Herkesin de imkanı bu yol masraflarını karşılamaya yetmiyordu. Bazı aileler borç edinip, davetlilerin yol masrafını karşılamak zorunda kalıyordu. Halkımız belediyemize düğün salonu açmamız için yoğun bir şekilde talepte bulundu. Seçimi kazandıktan sonra Eruh’a bir düğün salonu kazandırmak için büyük çaba içerisine girdik. Siirt’in en büyük düğün salonunu ilçemizde kurduk. 1000 metrekare kapalı alan, 2000 metrekare açık alana sahip bir düğün salonumuz var artık. Bunu şu anda Eruh halkının hizmetine sunduk ve hiçbir ücret almadan halkımıza huzurlu bir şekilde düğünlerini yapma imkanı sunuyoruz.” Dedi.

Halkımıza Çok Yönden Fayda Sağladı

Düğün salonunun Eruh halkına çok yönden fayda sağladığını belirten Başkan Çiftçi, şöyle konuştu:
“Halkımız Siirt’e gidip gelmekten çok yoruluyordular. Ekonomik sıkıntılar yaşayan bazı vatandaşlarımız da çok istedikleri halde düğünlere katılım sağlayamıyordu. Siirt ve bölgenin hiçbir yerinde böyle bir imkan yok. Belediye olarak bu düğün salonunu Eruh ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim başlıca amacımız halkın taleplerini yerine getirmektir. Bu hizmeti halkımızın hizmetine sunduğumuz için çok gururlu ve mutluyuz. Büyük katkıları olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükalın’a ve AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm Siirt halkını burada ücretsiz olarak düğünlerini yapmaya davet ediyoruz. Hiç kimseden herhangi bir ücret talep etmiyoruz, her şey belediyemize ait. Gençlerimiz gelsin gönüllerince eğlenip düğünlerini yapsınlar. Allah bize daha güzel hizmetler yapmayı nasip etsin.”

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Boti | 05 Ağustos 2023 16:41

    Sayın başkan düğün salonu iyi güzel de evlenecek kişide yok maddiyat ta kalmamış ki kimsede, o konuda da bir fon oluşturursanız çok iyi olacak. Bir de yeni evlenenlere bedava demişsiniz, Eski evlenmek isteyenler neden mağdur edilmiş anlayamadım.

BUNLARA DA BAKIN