Siirt Halkı Dikkat! Telefonunuza Gelen O Mesaja Sakın Tıklamayın!

Siirt'te bugün yüzlerce vatandaşın telefonuna gelen bir mesaja tıklamaması ve mesajda belirtilen yönlendirmenin yapılmaması gerektiği belirtildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Dolandırıcılar tarafından vatandaşların cep telefonuna gelen mesajda belirtilen bağlantı linkine tıklamaması ve belirtilen numaranın aranmaması gerektiği vurgulandı.

Baro Başkanı Muhammed Alptekin, Artı Siirt'e yaptığı açıklamada, “E.ORNEK adlı bir yerden gelen Sn. ….  Dosyanızın son günüdür. Mağdur olmamak için kontrol ediniz. maliyeceza.com 02129950459 EORNEK RED yaz 4609 a gönder” adlı mesajın dolandırıcılık amacıyla vatandaşlara gönderildiğini belirtti.

Vatandaşlara gönderilen mesajın dolandırıcıların yeni bir yönetimi olduğunu belirten Alptekin, "Mesajda belirtilen telefon numarasıyla iletişime geçene hesap numarası ve bakiye yolluyorlar, bize yollayın diye. Siirt halkımızın bu konuda dikkatli olması gerekiyor." dedi.

Baro Başkanı Alptekin, "Yoğun bir şekilde bir çok vatandaşa gelen mesaj linki tıklandığında sahte oluşturulan e devlet sitesine yönlendirme yapılıyor. Borç veya ceza varmış gibi gözüküyor. Vatandaşlara aynı zamanda hesap numarası da gönderiliyor. Borcunuzu ödeyin dosya kapansın. Gerçek E devlete girildiğinde borç veya ceza varsa sistemde görünür. Lütfen itibar etmeyiniz." ifadelerini kullandı.

Siirt Halkı Dikkat! Telefonunuza Gelen O Mesaja Sakın Tıklamayın!Siirt Halkı Dikkat! Telefonunuza Gelen O Mesaja Sakın Tıklamayın!

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN