Bakan Işıkhan'ın Siirt Programı İptal Edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın Siirt'e gerçekleştirmesi planlanan ziyaret programı, Kahramanmaraş'ta yaşanan silahlı saldırı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Yetkililer, programın yeni tarihinin daha sonra kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

Bakan Işıkhan’ın kentte çeşitli temaslarda bulunması, kurum ziyaretleri gerçekleştirmesi ve sosyal güvenlik ile istihdama yönelik projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunması bekleniyordu. Ancak Kahramanmaraş’tan gelen acı haber sonrası program iptal edildi.

Kahramanmaraş’ta ne oldu?

Olay, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana geldi. Okuldan yükselen silah sesleri üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerinden gelen görüntülerde yaralıların sedyelerle ambulanslara taşındığı görüldü.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada 3’ü öğrenci, 1’i öğretmen olmak üzere toplam 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Yaralılardan 4’ünün durumunun ağır olduğu ve ameliyata alındığı ifade edildi.

Vali Ünlüer, saldırganın 8’inci sınıf öğrencisi olduğunu ve okulda bulunan 5’inci sınıf öğrencilerinin olduğu iki ayrı sınıfa girerek ateş açtığını belirtti. Saldırganın, babasının eski bir emniyet mensubu olduğu ve silahları buradan temin etmiş olabileceği değerlendiriliyor.

Açıklamada saldırganın 5 silah ve 7 şarjör kullandığı bilgisi de paylaşıldı. Olayın ardından saldırganın hayatını kaybettiği, ölümünün kendi silahıyla gerçekleştiği belirtildi.

Vali Ünlüer ayrıca, sosyal medyada yer alan “başka okullarda da saldırı olduğu” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Bakanlar bölgeye hareket etti

Saldırının ardından İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bölgeye hareket ettiği bildirildi. Adalet Bakanı Akın Gürlek ise olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Polis ekipleri okul çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, çocuklarından haber almak isteyen veliler okula akın etti. Olayın nedeni ise henüz netlik kazanmadı.

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme