ÜÇ TİP MESLEKİ STK

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME:

Ülkemizde mesleki STK'ları üçeayırabiliriz. Birinci grup mesleki STK'lar, devleti yönetenlerin görüşlerindenrahatsız oldukları için hiçbir güzel faaliyeti görmez, aksine her şeyieleştirir, ülkenin geleceği ve bağımsızlığı söz konusu olsa bile devletiyönetenleri devirmek uğruna her türlü kara propagandayı yaparlar. Bu karapropagandayı yaparlarken de üstlendikleri vizyon ve misyonu da aslaumursamazlar. Üyelerinin kendilerinden bekledikleri mesleki kazanımlar ve özlükhakları için yapacakları mücadeleyi ya hiç yapmazlar ya da PKK, DHKP-C, diğerterör örgütleri ve karanlık lobilerle kirli ilişkilere girip bu meslekimücadeleleri siyasileştirir ve kirletirler.

İkinci grup mesleki STK'ların ise para,rant, şöhret ve koltuk kapma derdinden gözleri dönmüştür. Bu STK'ların üyeleriçalışma ortamlarında bin bir zorluk çekse dahi bu STK'ları yönetenler kimseylekarşı karşıya gelmemek için elini taşın altına asla koymaz, birkaç kişiylefotoğraf çekebilmek için açılışlarda komik durumlara düşmekten geri durmaz,etik ilkeleri ayaklar altına alır ve her zaman güçlünün yanında dururlar.Nitekim FETÖ'nün etkili ve güçlü olduğu dönemde bu kirli örgütle içli dışlıolan, masalarından ve odalarından malum gazeteyi eksik etmeyen STKyöneticilerinin utanmadan, 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar FETÖ'ye karşıtek başına mücadele eden 75. Devlet Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ınfotoğraflarını kendi profillerinden eksik etmediklerini gözlemleyebiliyoruz.

Üçüncü grup mesleki STK'lar ise vizyon vemisyon sahibidirler. Etik ilkeler dahilinde çalışır, haksızlığa uğrayan tek birüyesi için dahi mücadele eder, ülkemizin aydınlanması ve ilerlemesi uğrunayapıcı muhalefeti geliştirir ve tüm bunları yaparlarken de Anayasal sınırlaradikkat eder ve Hukuk'un üstünlüğünü her zaman savunurlar. Nitekim ülkemizinmuasır medeniyetler seviyesine çıkacak olmasında bu üçüncü grup STK'ların büyükbir rolü olacaktır.

İşte bizi tarihte büyük bir devlet yapanesas unsur medeniyetimizde yetişmiş bilinçli, ileri görüşlü, feraset ve basiretsahibi yöneticiler, komutanlar, liderler, akademisyenler, alimler, aktivistlerve STK yöneticileridir. Tarih; para, rant, şöhret ve koltuk için her türlüfigürü sergileyenleri ve terör örgütleriyle kirli ittifaklara girenlerigömecek, ülkesinin bağımsızlığı, ilerlemesi ve kalkınması için her türlüfedakarlığı yapan ve gerektiğinde yapıcı eleştirileriyle de kaliteli muhalefetüretmekten geri durmayanları ise asla unutmayacaktır.

SON 5 YAZISI

İDARECİLERE EĞİTİM ŞART

20 Haziran 2022 17:57

OKU

ÇOK OKUMAYIN. KALİTELİ OKUYUN

16 Haziran 2022 11:55

OKU

“MÜLTECİLER VE GÖÇMENLER HAKKINDA”

17 Nisan 2022 15:06

OKU

28 Şubat’ı Unutmayalım!

28 Şubat 2022 11:26

OKU

ALİ KARAHASANOĞLU'NA CEVAP

09 Ekim 2021 15:10

OKU