KUDÜS ÇOKTAN DÜŞTÜ!

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME:

Geçtiğimizgünlerde ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ilebirlikte 'Yüzyılın Planı' adınıverdiği 'Ortadoğu Barış Planı'nı dünyayışaşkına çevirecek bir şekilde büyük bir soğukkanlılıkla açıkladı. PlandaKudüs'ün bölünmemiş bir şekilde İsrail'in başkenti olması öngörülüyor.Filistin'e 'koşullu' bir bağımsızdevlet öngörüldüğü ve koşulların yerine getirilmesi için 4 yıllık bir süretanındığı bu kabul edilemez plan, elbette ki dünyanın dört bir yanındaki tümMüslümanların tepkisini çekti.

Yıllardır Müslümanların en hassas olduğu,her üç büyük din için de ehemmiyet arz eden, Mescid-i Aksa'yı da içindebarındıran ve tarih boyunca Müslümanlar için Mekke ve Medine'den sonra enkutsal üçüncü şehir kabul edilen Kudüs için, sosyal medyada 'Ayet'ler ve 'Hadis'ler havada uçuştu. 'Zalimleriçin yaşasın cehennem!' sloganları ve 'Allah'uEkber!' nidaları Facebook ve Twitter'ı salladı.

Elbette ki ilk kıblemiz olması, İsra veMiraç hadiselerinin vuku bulması, kutsallıkla dolu kadim tarihi açısından Kudüsbizim vazgeçilmezimiz. Peki Kudüs için kopardığımız yaygaranın ne kadarınışimdiye kadar Mekke ve Medine için kopardık? Dahası Mekke ve Medine'nin şu anişgal altında olduğundan haberimiz var mı?

Resulullah'ın doğduğu topraklar olan veher yıl milyonlarca Müslümanı Hac görevini yerine getirmek üzere etrafındatoplayan Kabe'yi içerisinde barındıran Mekke ve Hicretle kapılarını İslampeygamberine açmış ve ilk devletimizin kurulduğu Medine'nin bizim açımızdan hiçmi bir önemi yok? Sırf Müslümanları uyutmak ve sömürmek için maşa olarak sözdeMüslüman ama gerçekte ise hain yöneticilerin kullanıldığı bu iki kutsal şehiriçin hiç ses edebildik mi?

Her yıl milyonlarca Müslüman Hac'datoplanmasına rağmen, bu Müslümanların hiçbir gündemi olmaması ve bu Müslümanlartarafından hiçbir karar alınmaması tuhaf karşılanacak bir durum değil midir?Gerçekte emperyalistler tarafından yönetilen ve yine onlar tarafından sömürülenMekke ve Medine için şimdiye kadar hiç ses çıkarmamışsak Kudüs ile ilgili olanbu feryatlarımız ne kadar inandırıcıdır?

Eğer bir çözüm yolu arıyorsak Kudüs'ünçoktan düştüğünü kabul ederek Mekke ve Medine'yi de içerisinde barındıracak birçözüm yolu bulmamız gerekmektedir. 'Kudüsdüşmeyecek' söylemlerimizin hiçbir anlamı olmadığını kabul etmemiz gerekir.Çünkü Kudüs çoktan düştü. Hem de Kudüs, Mekke ve Medine'nin düştüğü gün düştü.Ne zaman ki Mekke ve Medine'yi işgal altından kurtaracak bir iradesergileyeceksek işte o gün Kudüs'ü kurtaracak olan da, o irade olacaktır.Saygılarımla.

ÖzgürAYDIN

SON 5 YAZISI

İDARECİLERE EĞİTİM ŞART

20 Haziran 2022 17:57

OKU

ÇOK OKUMAYIN. KALİTELİ OKUYUN

16 Haziran 2022 11:55

OKU

“MÜLTECİLER VE GÖÇMENLER HAKKINDA”

17 Nisan 2022 15:06

OKU

28 Şubat’ı Unutmayalım!

28 Şubat 2022 11:26

OKU

ALİ KARAHASANOĞLU'NA CEVAP

09 Ekim 2021 15:10

OKU