Siirtli Piknikçiler Dikkat! Baykan Kaymakamlığı Uyardı Bunu Yapanlar Hapis Cezası Alabilir

Siirt'in Baykan ilçe kaymakamlığı, yaz aylarının başlamasıyla birlikte orman yangınlarının önüne geçmek amacıyla bir dizi yasak kararını açıkladı.

TAKİP ET:
Akif Özalp

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Orman yangınlarının çıkma olasılığına karşı Baykan Kaymakamlığı piknikçileri uyardı.

Baykan kaymakamlığı, İlçe Kent Ormanı haricinde orman alanlarında mangal semaver ve ateş yakılmasını yasakladı.

Yasağa uymayan vatandaşlar hakkında Orman Kanunu'nun 76.maddesi gereği haklarında 1 yildan 3 yıla kadar hapis ve Adli para cezası uygulanacağı belirtilirken Baykan kaymakamlığından şu açıklamalar yapıldı:

Hava sıcaklıklarının yükselmesi ile birlikte içerisinde bulunduğumuz yaz aylarının kurak geçmesi sebebiyle Orman yangınlarının çıkma riski çok yüksektir.

Bu sebeple İlçemiz Kent Ormanı haricinde Ormanda Mangal semaver ve ateş yakılması Köy hudutları içerisinde de anız ve benzeri bitki örtüsünü yakmak yasaklanmıştır.

Yasağa uymayan vatandaşlarımız hakkında Orman Kanunu'nun 76.maddesi gereği haklarında 1 yildan 3 yıla kadar hapis ve Adli para cezası uygulanacaktır.

Vatandaşlarımızın herhangi bir adli/idari işleme maruz kalmamaları için yapılan uyarılara kati suretle uymaları önemle rica olunur.

Halkımıza ilanen duyurulur.

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirt Özel İdare Spor küme düştü
Son dakika: İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR