Siirt Valiliği Koronavirüs İçin Yeni Tedbirlerini Açıkladı

TAKİP ET:
Yahya Kara

Siirt İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 03 Nisan Kararlarında mevsimlik işçi, Koçer ve arıcıların çalışmalarına belli tedbirler dahilinde izin verileceği açıklandı.

Ayırca Marketlerde 'Halk günü' uygulamasını kaldırılması ve indirimlerin tüm hafta boyunca yapılacağı açıklandı.

Valilikten yazılı açıklamada şunlara yer verildi:

'Covid-19 İle Mücadele Kapsamında Alınacak önlemler.

İl UmumiHıfzıssıhha Kurulu 03.04.2020 tarihinde saat 09:00'da Vali Ali Fuat ATİKBaşkanlığında toplanarak aşağıdaki kararlar alınmıştır.

ALINAN KARARLAR;

  1. AileÇalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar KalkanıPaketi Destek Programı çerçevesinde PTT aracılığıyla hane başına verilmesikararlaştırılan 1.000 TL. Ödemenin, Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında,kalabalıkların oluşması ve vatandaşlarımız açısından ciddi risk oluşturduğundandolayı PTT tarafından ödemelerin yapılmamasına, 03.04.2020 Cuma günündenitibaren İl ve İlçelerdeki kolluk görevlileri, bekçiler ve PTT görevlilerininbelirlenerek, mutemet olarak görevlendirmelerinin yapılması, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma VakıfMüdürlükleri tarafından verilecek listelerde ismi ve adresi yazılı olan kişilerekendi ikametlerinde ödemelerin yapılmasına, vefa sosyal destek grubunda görevliolanların bu kapsamda görevlendirilmemesine,