Siirt'te okul yolunda güvenlik endişesi: Mahalle sakinleri kaldırım ve kamera istiyor
Siirt'in Kooperatif Mahallesi 1741 Sokak'ta, Hasan Altun İlkokulu'na ulaşımın sağlandığı güzergâhta kaldırım bulunmaması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar, özellikle öğrencilerin kullandığı yol için kaldırım yapılmasını ve olası olumsuzluklara karşı güvenlik kamerası veya MOBESE sistemi kurulmasını talep ediyor.
Kooperatif Mahallesi 1741 Sokak'ta Hasan Altun İlkokulu istikametine giden yolda yayaların güvenli şekilde kullanabileceği bir kaldırım bulunmadığı belirtildi.
Mahalle sakinleri, öğrencilerin ve yayaların kullandığı güzerghta yaya güvenliğine yönelik yeterli önlem alınmadığını ifade ederek yetkililerden düzenleme yapılmasını istedi.
'Kaldırım ve güvenlik kamerası istiyoruz'
Bölgede yaşayan vatandaşlar, özellikle okul güzerghında öğrencilerin güvenliğinin sağlanması için kaldırım yapılması gerektiğini belirtti.
Mahalle sakinleri ayrıca bölgede herhangi bir olumsuz olay yaşanması durumunda güvenlik açısından önem taşıyacağı gerekçesiyle MOBESE veya güvenlik kamerası kurulmasını talep etti.
Vatandaşlar, ilgili kurumların bölgede inceleme yaparak hem yayaların güvenliğini sağlayacak kaldırım düzenlemesini hem de güvenlik tedbirlerini değerlendirmesini bekliyor.