Siirt'te Balık Sezonu Açıldı!

TAKİP ET:
Yahya Kara

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle 'vira bismillah'diyerek denize açılan balıkçıların yakaladığı balıklar tezghlarda yerini aldı.

Balıkçıların tuttukları balıklar hallerden sonra tezghlarıdoldurdu. Tezghlarda en çok hamsi tercih edilirken Siirtli balıkçı esnaflarındanMarina Balık işletmecisi Selim Ete yaptığı açıklamada, sezonu açtıklarınısöyledi. Dükkanlarda hareketliliğin arttığını belirten Ete, 'Balık sezonu açıldı. Her türlü balıkçeşidi tezgahlarımızda yerini aldı. Günlük olarak balıklarımızı getirerekhalkın hizmetine sunuyoruz. 3 aylık bir aradan sonra yeniden sezonu açtık. Tezgahlarımızagetirdiğimiz çeşitli cinsteki balıkları müşterilerimizle buluşturarak Siirt'ibalığa doyuracağız' dedi.

Soğuk kış aylarının en önemli sağlık ve besin kaynağı olanbalık çeşitleri, sezonun açılmasıyla birlikte Siirt'te balıkçı tezgahlarındayerlerini almaya başladı. SiirtliBalıkçı Selim Ete, sezon başı olmasına rağmen balık bolluğu yaşandığınıbelirtti.

Tezghlarda yer alan balıkların kilo başına fiyatları İstavrit 15 TL, Hamsi 20 TL, Barbun 30, Mezgit 40, Çupra 40, Levrek 45 TL'den alıcı bekliyor.