Siirt'te 13'ü çocuk 22 sivil şehit için anma töreni

TAKİP ET:
Yahya Kara

Siirt'tin Baykan ilçesinde 26 yıl önce PKK'lı teröristlerinhain kurşunlarıyla şehit düşen 13'ü çocuk 22 sivil için anma töreni düzenlendi.

Derince köyünde düzenlenen törene, Kaymakam Mehmet Tunç,Atabağı Belediye Başkanı Tayyar Lale, Jandarma Bölük komutanı Jandarma BinbaşıHüseyin Tetik, Emniyet amiri Ünal Adakan, kamu kurum ve Kuruluşları amirleri,siyasi parti temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları ve köylüler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nınokunmasıyla başlayan programda, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitleriçin dualar edildi.

Törende ilk konuşmayı yapan şehit çocuk babası Zaman Erdem,yaşadıkları katliamın üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen Derince köyümazlumlarının yitirilen haklarını, kaybedilen canlarının kanlarının yerdekalmadığı bildiklerini söyledi.

'Acımız büyüktür 3 aylık 1 yıllık bebeklerimiz alçak PKKterör örgütleri tarafından katledildi.' Diyen Erdem, şöyle devam etti:

'Zor sabır ediyorum. Yüce rabbim bu alçakları kahrı perişanetsin, Devletimizi daim güçlü kılsın vatan sağ osun diyen Şehit Babası Erdem,'26 senedir biz siyonist Amerika'nın karşısında yurdumuzu bölmek istedikleriiçin biz dik durduk. Hala gene dik duracağız. Onların gücü yetmeyecek bizibölmeye. İnancımızla bayrağımızla uğraşacaklar ama hiç bir zaman bölemeyeceklerbizi İnşallah. 22 şehit verdik ama Maşallah yerlerine 220 tane torunlarımızoldu hepimizin.'

Kaymakam Tunç, 'Terör örgütleri, bu bereketli topraklardayaşayan insanımızın huzurunu bozmak, devletimizi zayıflatmak ve milletimizibölmek için yıllarca saldırılarda bulundu. Güçlü devletimiz, vatansevermilletimiz sayesinde hamdolsun eli kanlı terör örgütleri bugüne kadaramaçlarına ulaşamadı bundan sonrada ulaşamayacaklar. Artık sona yaklaştılar.Gerek ülkemizin sınırları içinde gerekse de sınırlarımız dışında saldırılardabulunan terör gruplarıyla girdiğimiz mücadelemizi kazandık.' dedi.

Kaymakam Tunç, şöyle konuştu:

'Bugün burada bundan 26 yıl önce hain terör örgütünün,alçakça yapmış olduğu katliamın sene-i devriyesinde acılarınızı paylaşmak,sizlerle hemhal olmak için buradayız. Bu mukaddes yerde bulunmaktan, aranızdaolmaktan onur ve gurur duyuyorum! Şehitlerimizin acısını dün gibi yüreğimizdehissediyorum. Ezan saati katliam planlayanlar kadın, erkek, çocuk ayırtetmeden, savunmasız vatandaşlarımızı kahpece kurşuna dizenler, evlerimizi ateşeverenler 22 Masum Savunmasız Kadın, Çocuk vatandaşımızı şehit etmiş, Amaunutmasınlar, geride kalanlar bize önce Allah'ın, sonra şehitlerimizin emaneti,başımızın tacıdır. Biz dün olduğu gibi bugünde hep birlikte buradayız. Baykanve Türkiye üzerinde hain planları olanlar emellerine asla ulaşamayacaktır.Bizler bir kilimin desenleriyiz. Farklılıklarımızı zenginliklerimiz olarakgörür, ona göre yaşarız. 'Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır' hadisişerif-i şiarımızdır. Son yurdumuzun neresinde olursa olsun aramıza ayrılıktohuma ekmek isteyenlere karşı hep birlikte omuz omuza mücadele etmeli,kardeşlik hukukumuza zeval getirmemeliyiz. Hain terör örgütünün muhakkak kökükazınacak, ülkemiz ve yüce milletimiz bu terör belasından kurtarılacaktır. TürkMilleti'nin tarih sahnesindeki her döneminde bu tür acılar hep yaşanmıştır.Bizi millet olarak birbirimize bağlayan bu acıları paylaşmak 'Bir ölürüz amabin diriliriz' şuurudur. Bundan 26 yıl önce Derince 'de yaşanan acı ülkemizinher köşesinde, gönül coğrafyamızda tüm Türk, İslam dünyasında hüzne sebepolmuş, terör lanetlenmiş, şehitlerimiz rahmetle yad edilmiştir.'

'Biz de bugün burada menfur Derince katliamının acısınıiliklerimize kadar hissediyor, acılarımızı paylaşıyor, bize bu acıları yaşatanhain terör örgütünü şiddetle lanetliyoruz!' Diyen Tunç, 'Başta 22 şehidimizolmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet, şükranla anıyor; ailelerinesabr-ı cemil niyaz ediyorum! Rabbim yüce Türk milletine bir daha böyle acılaryaşatmasın diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.' ifadelerine yer verdi.