Siirt'in En Büyük İlçesinde Üniversiteli Öğrenciler Mağdur! 

Siirt'in Kurtalan ilçesinde bulunan KYK Erkek Yurdu, Kız Yurdu olarak değiştirildi, erkek öğrenciler de merkeze tercih veremediği için ortada kaldı.

TAKİP ET:
Akif Özalp

Siirt il merkezinde yurt sorunu olduğundan ve kız öğrencilerin açıkta kalmasının önüne geçebilmek için kurtalan KYK'nin tamamen kız öğrenci yurduna dönüştürüldü. Başka KYK olmaması nedeniyle de erkek öğrenciler herhangi bir yurda yerleşemiyor.

Edinilen bilgiye göre, Kurtalan'da bulunan KYK yurdu kız yurduna dönüştürüldü. Kredi Kurtlar Kurumu Siirt Müdürlüğü erkek öğrencilerin, Siirt merkezde de kalabilmesi için Genel Müdürlüğüne yazı göndermesine rağmen durumun hala netlik kazanmadığı öğrenildi.

Durum netlik kazanmayınca yurtlara son başvuru gününün Pazar günü olmasına rağmen Kurtalan'ı tercih etmek isteyen erkek öğrenciler, Kurtalan'da KYK yurdu olmadığı için Siirt merkeze de yurt başvurusunda bulunamıyor.

Artı Siirt Haber Ajansı'na ulaşan üniversiteli öğrenciler, durumdan dolayı mağduriyet yaşadıklarını bu sorunun çözülmesini istedi.

Ayrıca, Siirt Üniversitesinde öğrenim gören kız öğrenciler de Kurtalan'da bulunan kız yurduna ulaşımlarının ring ile sağlanacağı belirtildi.

Öğrenciler bu karışıklığın düzeltilmesini bekliyor.

ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt'te Traktörün Altında Kalan Vatandaş Hayatını Kaybetti
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt Tekstil Fabrikasına Personel Alınacak
BUNLARA DA BAKIN
Siirt Belediyesi Ülkü Ocaklarına Verilen Binanın Geri Alındığını Açıkladı
Siirt'te gösteri ve yürüyüşler 4 gün süreyle yasaklandı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR