HDP SİİRT MİLLETVEKİLİ BEŞTAŞ: ' DİYARBAKIR ANNELERİNİN BAŞIMIZ ÜSTÜNDE YERİ VAR'

TAKİP ET:
Yahya Kara
Siirt Belediyesi tarafından Vatandaşlara yönelik dayanışmayemeği düzenledi

Siirt'te bir düğün salonunda düzenlenen dayanışma yemeğineHDP Siirt Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Sıddık Taş HDP, DBP İl ve İlçe EşBaşkanları, Siirt Belediyesi Eş Başkanları Berivan Helen Işık ve Peyman DaraTurhan ve çok sayıda partili katıldı.

Program Siirt Belediyesinin çalışmalarını anlatan sinevizyongösterimi ile başladı.

Yemekten önce konuşan Eş Başkanlar Berivan Helen Işık vePayman Dara Turhan, 8 aylık kısa bir sürede vatandaşa yönelik hizmetlerinianlattı.

Eş Başkanlar, daha güzel bir Siirt için çalıştıklarını ve budoğrultuda Siirt halkına her zaman hizmet vereceklerini söyledi.

Ardından HDP Siirt Milletvekilleri Sıddık Taş Ve Meral DanışBeştaş söz alarak vatandaşlara hitap etti.

Sıddık Taş, vatandaşlara kendileri ile birlikteolduklarından dolayı teşekkür etti.

Zor bir süreçten geçtiklerini belirten Taş, 'Gittiğimiz her yerdediyoruz ki AKP hükümeti her fırsatta Kürt halkına saldırıyor, Kürt halkınınkazanımlarına saldırıyor. Ne kadar bir kazanım elde etse bu kazanımlara birsaldırı oluyor ve bu kazanımların hepsi boşa çıkarılmak isteniyor.' şeklindekonuştu.

Taş, konuşmasına şu şekilde devam etti:

'Kazandığımız belediyelere atanan kayyumlar karşısındairademizin seçilmişlerimizin arkasında durmamız lazım. 28 belediyemize şuanakadar kayyum atanmış durumda. Seçimle sandıkla başaramadıklarını, bugün zorlasözde yargı ile polisleri ile kayyum atayarak gasp ediyorlar.'

Taş'ın ardından söz alan Meral Danış Beştaş ise Diyarbakır'daparti binaları önünde oturan annelerinin, 'Cumartesi Anneleri' ile bir olduğunuifade etti.

Parti binalarının önünde oturan annelerin başlarınınüstünden yerlerinin olduğunu belirten Beştaş, 'Şu anda Diyarbakır'da partibinamızın önünde anneler oturuyorlar. Tabi o anneler bizim annelerimiz bizimbaşımızın üstünde yerleri var ama bunun nasıl örgütlendiğini de gayet iyibiliyoruz. Biz barış politikası yürüten bir partiyiz. Onlar ise savaş politikasıile yürüyorlar biz o annelerin de, cumartesi annelerinde, Barış annelerinin deTürkiye'de yaşayan bütün annelerin evlatlarına kavuşmaları barış politikası ilemümkündür diyoruz. Bir yandan o anneleri sahiplendim diyen iktidar diğer yandanbütün Kürdistan'da il il ailelerimize ulaşarak partinin önüne gelmeleri içinbir çaba içerisindeler. Bunu duyuyoruz bunu Diyarbakır'da, Mardin, Şırnak'taduyuyoruz. Aileler bizleri, il örgütlerimizi arayarak bizlere bildiriyorlar. Amaçok büyük bir mutlulukla ve gururla söylemeliyim ki aileler onların amacını çokiyi biliyorlar ve gitmiyorlar. Biliyorlar ki savaş politikası yürüten birhükümet annelerin duyguları ile ilgilenmez aslında. Bunu kendine sadece kendinepropaganda yapıyor. Bu nedenle biz sizlerle başımız dik durumdayız. Sizlerde gururduyuyoruz.' şeklinde konuştu.

En son söz alan HDP Siirt İl Eş Başkanı Serdar Batur,yapılan tüm baskılara, gözaltılara, tutuklamalara rağmen mücadelelerine devamedeceklerini, seçilmiş olan milletvekillerini ve belediye başkanlarını görevdenalabilecek tek yetkinin kendilerini seçen halkın olduğunu belirtti.

Program daha sonra verilen yemeğin ardından sona erdi.

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te Hakkında 4 Ayrı Suçtan Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı!
Kira getirisi en yüksek olan iller belli oldu: İlk 10'da Siirt sürprizi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR