Erdoğan: İstanbul ''evet'' derse bu iş biter

AK Parti'nin İstanbul'da düzenlenen mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi rakamlara göre alanda 1 milyon 700 bin kişinin olduğunu söyledi. Muhalefete sert eleştirilerden bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İstanbul 'Evet' derse bu iş biter. İstanbul 'Birilerini emekli edeceğiz.' derse, bu iş biter' dedi. Asgari ücret ve kamu işçilerinin zammı ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız' dedi.

TAKİP ET:
Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi vatandaşlarla en büyük buluşmasını bugün İstanbul'da gerçekleşti.

Yoğun katılımın olduğu mitingde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalafete sert eleştirilerde bulundu.

Erdoğan, asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili seçimden sonra düzenleme yapacaklarını açıkladı.

Salı günü kamu işçilerine sözleşme görüşmelerinin neticesini açıklayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden sonra asgari ücreti gözden geçireceklerini ve memurların maaşlarına enflasyon farkı ile refah farkı vereceklerini söyledi.

Mitinge Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Cumhur İttifakı'nda yer alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Demokratik Sol Parti Başkanı Önder Aksakal, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da mitingde yer aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce insan ellerinde Türk bayrağı, AK Parti bayrağı ve Cumhur İttifakı partilerinin bayraklarıyla alana giriş yaptı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hitabına Necip Fazıl Kısakürek'in Canım İstanbul şiiriyle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, ‘İstanbul birilerini emekli edeceğiz derse bu iş biter' vurgusu yaptı.

RESMİ RAKAM 1 MİLYON 700 BİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yollar bir başka zengin, gelemiyorlar ve İstanbul bugün haykırıyor. 14 Mayıs'ta birilerini emekliye sevk edeceğiz. Onların kim olduğunu biliyorsunuz. Dün Maltepe'deymişler. Resmi rakamı getirdiler, resmi rakam 1 milyon 700 bin. İstanbul yapar mı, yapar. İstanbul ayağa kalktı. Her bir sokağını, semtini, mahalleni, tepeni, ayrı ayrı selamlıyorum. Bu şehrin her bir insanını ayrı ayrı selamlıyorum. Şairin dediği gibi İstanbul'u sevmezse gönül aşkı ne anlar. Sade bir semtini bile sevmenin ömre bedel olduğu İstanbul'u biz de doğumdan bu yana aşkla sevdik. Burada doğduk, burada büyüdük. Buranın hizmetkarı olduk. İstanbul'u dünyada saygın bir şehir haline getirdik. İstanbul sadece kendi sınırlarından, orada yaşayanlardan ibaret bir şehir değildir" dedi.

TARİFSİZ HUZUR BULDUĞUMUZ TEK YER İSTANBUL'DUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin diğer 80 vilayetinin tüm ilçeleri ve köyleriyle tamamından gelip burada hayat kuran kardeşlerimiz var. Bunun için İstanbul Türkiye'dir. İstanbul aynı zamanda gönül sınırları Türkiye'yi aşan bir büyük insan zenginliğinin adıdır. İstanbul Balkanlardan Kafkaslara, Kırım'dan Kerkük'e, Batı Trakya'dan Türkistan'a dört bir taraftan öz be öz kardeşlerimizin şehridir. Bütün dünya önümüze serilse, yerle gök arasında nerede yaşamak istersiniz diye sorulsa vereceğimiz cevap her zaman sadece İstanbul'dur. Aldığımız her nefesinde tarifsiz bir huzur ve mutluluk bulduğumuz tek yer İstanbul'dur. Burası ortasından deniz geçen şehirdir. Burası insanlığın hep göz bebeği olmayı başarmış şehirdir. Burası her köşesinde ayrı bir eda ile yükselen camileriyle, medeniyetimizin şahikası şehir. Burası Fatih'in fethiyle birlikte ebedi vatanımıza kattığımız ve bir daha asla vazgeçmeyeceğimiz şehir. Burası kökenine, inancına, meşrebine hiçbir farklılığına bakmadan herkesi kucaklayıp bağrına basan şehir. İstanbul başka… İstanbul'un bu farklılığı zaten bizi bu şehre, farklı bir şekilde hizmetkar olmaya sevk ediyor. Burası bir taşını dünyanın en büyük hazinelerine değişmeyen, şairlerin anlata anlata, şarkıcıların söyleye söyleye bitiremediği şehir" ifadelerini kullandı. "İSTANBUL'DA DOĞDUK İSTANBUL'DA BÜYÜDÜK"

"İstanbul'da doğduk, İstanbul'da büyüdük. İstanbul'da belediye başkanlığı yaptık. Cumhurbaşkanlığı yaptık.Beraber yürüdük biz bu yollarda" diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:

"Atatürk Havalimanı bizim için sadece eskiden gelip geçtiğimiz, seyahatlerimizi gerçekleştirdiğimiz bir yer değildir. Bu alan havacılık alanındaki teknolojik hamlesinin başladığı, sonra tek parti CHP'si tarafından bitirildiği yerdir. Bunların bu ülkede dikili taşı yok, dikili ağacı yok. Onun için benim milletim 14 Mayıs'ta bunlara gereken cevabı sandıklarda verecektir. Türkiye sana sen bize emanetsin diyorlar. Biz vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Bu terör örgütleriyle beraber gezen, dolaşan Kılıçdaroğlu'na biz vatanı böldürtmeyeceğiz. Vecihi Hürkuş'un gayretlerini gömdükleri Atatürk Havalimanı'na şimdi de TEKNOFEST'i gömmek istiyorlar. Ne diyorsunuz? Gömdürmeyeceğiz değil mi? İHA'ları, SİHA'ları, Akıncılar'ı hep beraber inşallah bunlara gömdürmeyeceğiz. Bunlarla birlikte inşallah savunma sanayinde ülkemizi ayağa kaldıracağız" dedi.

15 MAYIS'A TÜRKİYE YÜZYILI MUŞTUSUYLA MERHABA DİYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizde laf yok, icraat var. Bizde kuru söz yok. Program var, proje var, taahhüt var. Bunun için 14 Mayıs çok önemli. 14 Mayıs'ta sadece sizin sandığa gitmeniz yetmez. Çevrenizde, seçimdeki tercihi konusunda kafası karışık en az bir eşinizi dostunuzu, akrabanızı da ikna edecek, sandığa götüreceksiniz. Ben size inanıyorum. Bunu hep birlikte başardığımızda 15 Mayıs'a Türkiye Yüzyılı muştusuyla merhaba diyeceğiz. Şu anda emniyetten alıyorum, hala herkes yolda. Gelmekte zorlanıyorlar. Atatürk Havalimanı yetmiyor. Bu bir şeyi gösteriyor, diyor ki, 14 Mayıs'ta biz bu işi Allah'ın izniyle bitireceğiz. Biz sürekli yeni imtihanlarla sınanan bir ülke ve milletiz. Afetler de bu imtihanlardan biridir. Ülkemizde kader bağımız, imkanlarıyla birlikte mihnetlerini de kabullenmemizi gerektiriyor" dedi. BU LGBT'CİLERİ SANDIĞA GÖMMEYE VAR MIYIZ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP, LGBT'ci mi? HDP, LGBT'ci mi? İYİ Parti LGBT'ci mi? Masada bulunan diğerleri bu LGBT'cilere hayır diyor mu? AK Parti asla LGBT'ci olmadı, olmaz. MHP asla LGBT'ci olmadı, olmaz. Cumhur İttifakı'nın diğer mensupları asla LGBT'ci olmaz, olmayacak. Çünkü biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Aile biz de kutsaldır. Bu LGBT'cileri sandığa gömmeye var mıyız? Bunlar talimatı nereden alıyor? Kandil'den… Bunlar kapalı kapılar ardında görüşüyorlar. Konuşmaları orada yapıyorlar. CHP'ye gönül veren İYİ Parti'ye özellikle gönül veren diğerlerine, bunlara gönül veren yöneticilere rağmen HDP'ye oy veren vatandaşlarımın küresel emperyalizmin bu dayatmasından rahatsız olduğuna inanıyorum. Türkiye'nin yönetimine talip olsun diye kurulan masanın nereye vardığına eminim. Onlar da içleri acıyarak seyrediyor. Ne diyor? Sırtımızı HDP'ye dayıyoruz. Sırtımızı PKK'ya dayıyoruz. Şu anda Bay Bay Kemal kimlerle beraber? Bunlarla beraber, omuz omuza. Bu PKK'lılarla beraber yürüyor. Benim milli ve yerli vatandaşım bunlara oy verir mi? 1 hafta gayret, ondan sonra da Allah'ın izniyle bu yolda hizmetlerimizi devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı. EN BÜYÜK OYUNU PAZAR GÜNÜ MİLLETİM YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her türlü oyun var ama bunlara en büyük oyunu haftaya Pazar günü milletim yapacak. Bu tabloda millilik yok, yerlilik yok, herkes var, bir tek milletimizin kendisi yok. Aslına bakılırsa oyunu kuranların hesabı çok basit. Biz iyi olursak onlar kötüye gidecek, biz kötüye gidersek onlara gün doğacak. Sorun bu oyunu sahneleyen içimizdekilerin acziyeti ve gafletidir. 14 Mayıs'ta mesela şu parti, bu aday meselesi değildir. Mesele Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk asrındaki kazanımlarına sahip çıkma, önümüzdeki dönem için de Türkiye Yüzyılı'nı inşa etme meselesidir. Bizim bir faninin erişebileceği tüm makamlara gelmiş birisi olarak gece gündüz mücadele vermemizin sebebi işte budur. Artık onların zamanlarının misafiri olduğumuz gençlerimize teslim edeceğimiz İstiklal ve İstikbal bayrağına halel gelmemesi için çalışıyoruz. Gençlerimizle her fırsatta bir araya geldiğimiz için neler beklediklerini biliyorum. Hayata geçirmekte olduğumuz projeler sayesinde bu ülkede hiçbir gencimiz gelecek kaygısı çekmeyecek. Her gencimizin iş bulabilmesi, üretimde yer alabilmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz" dedi. İSTANBUL'U EN KISA SÜREDE DEPREME HAZIR HALE GETİRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "14 Mayıs'ta sandıklara sahip çıkıyor muyuz? Koalisyon masasını sandığa gömüyor muyuz? 14 Mayıs'ta koalisyon masasının ağa babalarının ellerini böğürlerinde bırakıyor muyuz? 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı'nın doğuşunun müjdesini tüm dünyaya ilan ediyor muyuz? İstanbul tamam diyorsa bu iş bitmiştir. İstanbul söz konusu olduğunda anlatacak o kadar şey var ki. Son 21 yılda sadece kamu yatırımlarıyla İstanbul'un emrine, 812 milyar liralık bir kaynak verdik. Biz verdik. Bay Bay Kemal senin belediyen İstanbul'da ne yaptı? İzmir'de ne yaptı? Ankara'da ne yaptı? Biz resmi rakamları göndermesek zaten yapacakları hiçbir şey de yok. Yaklaşık bir buçuk milyon üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü 40 bin akademisyenin görev yaptığı İstanbul'a 37 üniversite kurduk. Farklı branşlarda 184 adet spor tesisi inşa ettik. Sağlıkta 18 bin yatak kapasiteli hastanelerle birlikte 178 sağlık tesisi yaptık. Kentsel dönüşümde şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 438 bin bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Yarısı bizden kampanyasıyla kentsel dönüşüme girecek evlerin maliyetinin yarısını karşılayacağız. Amacımız bu şekilde her yıl 300 bin konut yaparak 5 yıl içinde İstanbul'daki 1 buçuk milyon riskli yapıyı tamamen yenilemektir. 1 buçuk milyon yapıyı 3 bölüm halinde planlıyoruz. Birinci ve ikinci 500 binlik projeleri şehrin iki yakasındaki rezerv alanlarımızda hayata geçireceğiz. Bu rezerv alanların bir bölümü de kanal İstanbul proje etrafında yer alacak. Üçüncü 500 binlik dilimi yerinde dönüşümle gerçekleştireceğiz. Böylece şehrin bina ve insan yoğunluğu çok fazla olan yerlerini seyreltecek, rahatlatacağız. İlk yılda 200 bini yerinde 100 bini rezerv konut olmak üzere 300 bin konut için başlattığımız kampanyaya çok büyük ilgi var. Bu şekilde hedefimize ulaşarak İstanbul'u en kısa sürede depreme hazır hale getireceğiz" diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te Hakkında 4 Ayrı Suçtan Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı!
Kira getirisi en yüksek olan iller belli oldu: İlk 10'da Siirt sürprizi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR