Diyarbakır'da basın açıklamasına katılan 4 öğretmen açığa alındı

Diyarbakır'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının ardından Suriye ve Irak'ın kuzeyine yönelik başlattığı Pençe Kılıç Hava Harektı'nı protesto etmek için yapılan basın açıklamasına katılan Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi üyesi 4 öğretmen açığa alındı.

TAKİP ET:
Vedat Aydın

Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda, 21 Kasım'da, Pençe Kılıç Hava Harekâtı'nı, basın açıklaması yaparak protesto etmek isteyen aralarında Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi üyesi 4 öğretmenin de bulunduğu 47 kişi gözaltına alınmıştı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Dört gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakılan Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi 1 No'lu Şube Eş Başkanı Emine Akşahin ile sendika üyeleri Welat Kaya, Serhat Kılıç, Hasan Çıtrık açığa alındı.

Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Zülküf Güneş, açığa alınma kararının kaymakamlık tarafından gerçekleştiğini belirterek, “Prosedürün dışına çıkılarak arkadaşlarımız açığa alındılar. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile görüşmeye ve bu kararın geri alınması için girişimlerde bulunacağız” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirtspor Ligden Düştü! Yeni sezona Bölgesel Amatör Ligde devam edecek...
Siirt'te Evin Çatısında Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR