Botan Vadisi Milli Parkına 'Uçurum Salıncağı' Şart Oldu!

Kastamonu'da bulunan Küre Dağları Milli Parkı'ndaki Valla Kanyonu'nun zirvesine 'uçurum salıncağı' kurulacak. Türkiye'de ilk kez bir kanyon zirvesine dev salıncak kurulacak. Bizler Artı Siirt Haber Ajansı olarak, Botan Vadisi Milli Parkına turist çekebilmek adına böyle bir sistemin kurulmasını öneriyoruz.

TAKİP ET:
Vedat Aydın

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesindeki Küre Dağları Milli Parkı Müdürlüğü'nün yatırımları ile Horma Kanyonu'na yürüyüş yolu, Ilıca Şelalesi'ne seyir terası, Valla Kanyonu'na ise burgulu teras yapıldı. Yol ile terasların yapıldığı bölgeyi 2022'de 300 bine yakın kişi, ziyaret etti. Son olarak bölgeye 'uçurum salıncağı' yapılması için adım atıldı. Proje Eylül ayında başladı.

'Dünyanın en derin 2'nci kanyonu' olan Valla Kanyonu'nda 650 metre yükseklikte yapılan 'uçurum salıncağı' projesi tamamlanma aşamasına geldi. Salıncağın ayak aralığı 20 metre, yüksekliği ise 10 metre olacak. 'Uçurum salıncağı' Nisan ayında hizmete açılacağı bildirildi. 'Uçurum salıncağı'nın yanına ayrıca 30 metrekarelik 2 tane cam teras yapılıyor. Cam terasların yüzde 95'i tamamlandı.

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirt Merkez, Eruh, Şirvan ve Baykan haftanın ilk gününe böyle başlayacak!
Siirt'te Otopark Alanı Olarak Kullanılan Eski KYK Binası alanı Kapatıldı! Yurt İnşaatına Başlanacak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR