Almanya'da Yaşadıkları Yetmiyormuş Gibi Bahçelerine 200 Bin Euroluk Meteor Düştü

Almanya'da Şahin Ailesi'nin bahçesine düşen 200 bin euro değerindeki göktaşının, 4.5 milyar yaşında olduğu belirlendi.

TAKİP ET:
Haber Merkezi

25 Nisan günü öğleden sonra saat 14.00'te Schleswig-Holstein eyaletinin üzerinde üç parlama oldu. Bölgede göktaşı yağmuru görülürken, Elmshorn enti'nde Mahmut Şahin'in evinin bahçesine büyük bir parça düştü.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, daha küçük parçalar da kente ve eyaletin çeşitli bölgelerine dağıldı. Bazı evlerin çatılarında hasarlar oluştu.

Şahin Ailesi'nin bahçesine düşen meteora en az 200 bin Euro değer biçilirken, uzmanlar yaptıkları aramalarda çeşitli büyüklüklerde başka göktaşları da buldu. Münster Üniversitesi Planet Bilimleri Enstitüsü'nden araştırmacılar, yaklaşık 40 gram ağırlığındaki bir göktaşı parçasını alıp inceledi ve çok ince kesitler üretti. 30 mikron kalındığındaki kaya dilimleri, optik ve elektron mikroskobu kullanarak içi ve yapısı incelendi. Bir parça da toz haline getirilip, diğer Avrupa enstitülerine gönderildi.

Göktaşının, H tipi denilen bir kondrit olduğu anlaşıldı. Bu göktaşı grubu, yüksek oranda metal içeriyor ve yaşı da yaklaşık 4.5 milyar yıl. Güneş sisteminin ilkel zamanına kadar ulaşan göktaşının bazı bölümlerinin çok değişmediği, bazı bölümlerinin de aşırı ısınma sonucunda farklılaşmış elementlerden oluştuğu belirlendi.

Planet Bilimleri Enstitüsü, göktaşının dağılmasının nedeninin, Mars ile Jüpiter arasında gezinirken bir çarpışma olduğunu açıkladı.

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te tarım aracı devrildi: 1 yaralı
Siirt Belediyesi kaçak su kullanımının önüne geçmek için çalışma başlattı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR