Altında Fed dalgalanması: Başladığı yere geri döndü

Ons altın fiyatı son düşüşünü 1.960 doların altına kadar uzattı. Piyasalar ABD dolarındaki artışın baskısı ile iki ayın en düşük seviyelerine yakın seyrediyor. Yatırımcılar, devam eden borç tavanı çıkmazını ve özellikle ABD'de uzun süreli yüksek faiz oranları olasılığını yakından izliyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Dün Amerika'nın borç krizi tartışmaları arasında yükselerek 1950 dolarlardan 1980 dolarlara çıkan ons altın fiyatı, akşam saatlerinde gelen Fed tutanaklarıyla kazançlarını geri verdi.

FED İKİYE BÖLÜNDÜ

Federal Açık Piyasalar Komitesi (FOMC) yetkililerinin daha fazla faiz artırımına gerek olup olmadığı konusunda ikiye bölündüğünü gösteren Fed'in Mayıs ayı toplantı tutanaklarının yayınlanmasının ardından altın piyasası dalgalandı.

GÖZLER SIRADAKİ TOPLANTIDA

Mayıs toplantısında Fed, federal fon oranını yüzde 5-5.25 aralığına getiren, 2007 ortasından bu yana en yüksek oran olan onuncu ardışık oran artışını açıkladı.

Bir yıldan biraz fazla bir süre içinde, Fed oranları yüzde 5 artırdı. Bir sonraki para politikası toplantısı 13-14 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Analistler güçlü doların baskısının diğer evrensel para birimleri ile kırılmaya çalışılacağını belirtiyor.

Veriler, Birleşik Krallık enflasyonunun Nisan ayında beklentileri aştığını göstererek, ek faiz artırımlarının gerekebileceğine dair korkuları artırdı. Ayrıca, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yıl boyunca faiz oranlarını artırmaya devam etmesi beklenmektedir.

İŞTE ALTIN FİYATLARI

Ons altın fiyatı saat 09:00 itibarıyla 1.955,8 dolardayken aynı dakikalarda yurt içi piyasada gram altın ise 1.251,6 TL seviyesinde.

KAPALI ÇARŞIDA ALTIN FİYATLARI

Altında Fed dalgalanması: Başladığı yere geri döndü

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN