Siirt Mutfağının En Güzel Lezzetleri Bir Birleriyle Yarıştı!

Siirt'in yöresel tatlarının ve zengin mutfağının tanıtılması amacıyla ödüllü 'Siirt 2. Yöresel Yemek Yarışması' düzenlendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen yarışmada yöreye ait 4 ana yemek ve 3 çeşit tatlı çeşidi özellikle ev hanımlarının büyük ilgisini çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen yarışmaya 29 yarışmacı yemek 11 yarışmacı da tatlı dalında katılım sağladı.

Düzenlenen yarışmaya jüri olarak katılan Gastronomi Yazarı Mehmet Kudat, Şef Levent Avcı, Şef Tahir Edebalı, Ürün Geliştirme ve Konsept Danışmanı Şef Erdal Türksoy, yemeklerin tatlarına bakarak not verdi.

Siirt’te, Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmaların 2 alanda düzenlendiği bu yarışa toplamda 40 vatandaşın katıldığını belirten Siirt İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Barış Kezer, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Kültür Turizm Bakanlığı destekleriyle ve Siirt Valiliğimizin koordinasyonun bu sene 2’incisini düzenlediğimiz “Türk Mutfağı Haftası” etkinliklerini bugün icra ediyoruz. Sabah gastronomi alanında şifrelerimizin katıldığı panel etkinliğimizle başladık.  Bu sene 2 alanda yarışmamızı icra ettik. Hem yöresel yemek hem yöresel tatlı dallarında yarışmamızı icra ettik. Yaklaşık 40 vatandaşımız bu yarışmaya katıldı.  Katılan bütün vatandaşlarımıza emek gösteren herkese çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Siirt mutfağını dünyaya tanıtacaklarını söyleyen, Siirtli Konsept Danışmanı Şef Erdal Türksoy, “Bu tür organizasyonlarda bu yörenin yemeklerini gündeme getirdiğimiz için çok mutluyuz. Bizim halkımız bu tip organizasyonlara çok aç, onun için bizler bu organizasyonlara devam edeceğiz. Siirt mutfağını değil Türkiye’ye, Dünyaya tanıtacağız. Çünkü bizim büryan kebabımız var, perde pilavımız var, sayamayacak kadar ürünlerimiz var. O yüzden Siirt’imizi desteklemeye devam edeceğiz.” Açıklamasında bulundu.

Yarışamaya gelini ile katıldığını belirten 20 yıllık işletmeci Zeynep Çiçek (49),”Kendime güveniyorum, İnşallah sonuçları iyi bekliyorum. Siirt’in yemekleri çok zahmetli ve emek isteyen bir yöre. Ben gelinim ile beraber katıldım. Ben Bumbar yaptım oda perde pilav yaptı. İddialıyım kendime güveniyorum çünkü yıllardır bu işi yapıyorum en az 20 sene oldu bu mesleği yapalı. Herkesin damak tadına uygun ürünler yaptığım ve herkes beğendiği için kendime güveniyorum.” Dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN