Zor Günler Geçiren Siirtli Çiftçinin Yüzü Bu Kez Güldü!

Siirt'te son süreçte ekonomik girdiler nedeniyle zor zaman geçiren Siirtli çiftçiler, kentin önemli hububat üretim merkezlerinden Garzan Ovası'nda buğday hasadına başlandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Bölgede ve kentte en verimli yıllardan birinin yaşandığını belirten Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Çiftçilerinde verimden memnun kaldığını ve buğday fiyatlarının uygun seviyelerde olduğunu belirterek, “2023 buğday hasadı için çiftçilerimizle bir aradayız. 2023 yılı gerek bölgemizde gerek ilimizde son yılların en verimli yıllarından birini yaşıyoruz. Geçen hafta itibariyle mercimek hasadımızı bitirdik. Bu haftada buğday hasadımıza başlamış olduk. İlimizde 310 bin dekar alanda buğday üretimi gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 310 bin dekar alandan 160 bin ton üzerinden verim beklemekteyiz.  Tarım ve Orman Bakanlığımız özellikle hububat ve baklagil ürünlerini stratejik ürün olarak kabul etmektedir. Gerek dekar başına alınan verimin artırılmasından gerek alan bazından verimin artırılması için çeşitli destekler vermektedir. Çiftçilerimize Toprak Mahsullerinin 2023 yılı buğday ve arpa alım fiyatları bakanlığımızca belirlendi. Bu genelde çiftçilerimiz ve üreticilerimiz tarafından verilen rakamlar olumlu karşılandı.” Açıklamasında bulundu.

Zor Günler Geçiren Siirtli Çiftçinin Yüzü Bu Kez Güldü!

Bakanlığın açıkladığı fiyatlardan çiftçilerin ve üreticilerin memnun kaldığını söyleyen Demirhan, “Toprak Mahsulleri Ofisinin alım fiyatları bakanlığımızın vermiş olduğu desteklerle birlikte buğday için ton başına 9 bin 250 lira arpa için 7 bin 500 lira rakamını bulmaktadır. Bu çiftçilerimiz tarafından gayet olumlu bir rakam olarak belirlenmiştir.” Dedi.

“Çiftçinin yüzü güldü”

Siirt’in Kurtalan ilçesinde 400 dekar alan üzerinde buğday eken Yusuf Gürdal Toprak, bu sene hasattan memnun kaldıklarını ve çiftçinin yüzünün güldüğünü belirtti.

Zor Günler Geçiren Siirtli Çiftçinin Yüzü Bu Kez Güldü!

Bakanlığın açıkladığı fiyatlardan da memnun olduklarını söyleyen Toprak, “Şuan biçtiğimiz arazimiz 400 dönümlük buğday arazimiz. Geçen sene yağışların az olması nedeniyle verimler düşüktü ama bu sene yağışların mevsim şartları güzel olduğu için dönüm başına 500 ile 550 kilogram verim almaktayız. Hayırlı bir sene oldu çiftçiler için bakanlığın verdiği fiyattan da memnunuz.  Bu sene hasatla birlikte çiftçinin yüzü de güldü. Herkes mutlu, herkese bol kazançlı bir hasat dönemi diliyorum.” 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN