Yurt dışında kullanılan oyların nasıl saklanacağı belli oldu!

Seçime 12 gün kaldı ancak yurt dışında yaşayan vatandaşlar oylarını kullandı. Oyların nerede saklanacağına ilişkin açıklama geldi. Kapalı odalarda saklanan oyların kapısına 7 ayrı kilit takılacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

4 Mayıs seçimlerine 2 haftadan az süre kala yurt dışında kullanılan oyların sona ermesiyle de nerede saklandıkları merak konusu oldu.

"HER SİYASİ PARTİ AYRI KİLİT TAKABİLİYOR"

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan ise konuya dair açıklamalarda bulundu. Babacan, "Oylar, Türkiye’ye mühürlü çuvallar içinde gönderilene kadar saklandığı odaların kapılarına, siyasi partiler ayrı ayrı kilit takabiliyor. Siyasi partilerin üyeleri gelmeden oda açılamıyor. Daha sonra Türkiye’ye getirilecek oylar, İstanbul Havalimanı’nda özel bir odada saklanacak. Odanın kapısına 7 kilit yapıldı" diye yazdı.

SAYIM ANKARA’DA YAPILACAK

Oyların yolculuğunun Ankara'da biteceğini vurgulayan Babacan, "Oy verme sürecinin bitmesinin ardından Türkiye’ye gönderilecek oylar, seçim günü parti temsilcilerinin katılımıyla Yüksek Seçim Kurulu’nun gözetiminde Ankara Ticaret Odası (ATO) Congressium’da sayılacak. Seçimin kaderini belirleyecek bu oyların son adresi bir konser salonu… Tüm partilerin gözleri burada olacak" ifadelerini kullandı.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN