Soylu'dan kayyum yorumu: Cumhurbaşkanımız 'bu belediyelerden rahatsızım' dedi, hepsini görevden aldık

İçişleri Bakanı Süleman Soylu, doğu ve güneydoğudaki HDP'li belediyelere kayyum atanması süreciyle ilgili, 'Cumhurbaşkanımız, 'HDP'nin, PKK'nın belediyelerinden rahatsızım. Çocukları alıp dağa götürüyorlar, bunları derhal görevden alacaksın' dedi. İki gün geçti, hepsini görevden aldık' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Soylu, seçim çalışmaları kapsamında Sarıyer Karadeniz Eğitim Kültür Ve Çevre Koruma Vakfı'nın düzenlediği programda konuştu.

Soylu, HDP'li belediyelere kayyum atanması talimatının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini söyledi. Soylu, "Ben İçişleri Bakanı oldum. Cumhurbaşkanımız beni çağırdı. 'Süleyman, ben bu Güneydoğu'daki HDP'nin, PKK'nın belediyelerinden rahatsızım. Çünkü bunlar çocukları alıp dağa götürüyorlar' dedi" ifadelerini kullandı.

"Benim isteğim bir göz, Erdoğan verdi iki göz"

Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Devletin vergilerini PKK'ya gönderiyorlar. Onlar da kurşun olarak bizim Mehmetçiğimize dönüyor. Bunları derhal görevden alacaksın" dediğini anlattı. Soylu, "Ya benim istediğim bir göz, Tayyip Erdoğan bana verdi iki göz. İki gün geçti, sabah 8'de hepsine bir operasyon, hepsini görevden aldık" diye konuştu.

"Selo ve onun gibileri evinden kuzu kuzu alıp götüren biziz"

Soylu, şunları söyledi:

"Bu Selo’yu, o gece evinden kuzu kuzu alıp götüren biziz. Biliyorsunuz değil mi? Kuzu kuzu. O ve onun gibileri. Aynı zamanda da o belediyeler var ya belediyeler, hepsi teröre para sağlıyorlardı. Devletin verdiği vergileri, Mehmetçiğimize kurşun olarak gönderiyorlardı.

"Erdoğan, 14 Mayıs'tan sonra gelecek, biz de sizin üzerinizde tepineceğiz"

Şimdi diyorlar ki 15 Mayıs olacak, biz onları yine PKK'ya HDP'ye vereceğiz. Kıymetli arkadaşlarım, şu anda bana diyorlar ki çok çalışıyorsun. Herhalde Murat Karayılan'dan az çalışacak halim yok. Herhalde, Cemil Bayık'tan daha az çalışacak halim yok. Veya oradaki Duran Kalkan'dan daha az çalışacak halim yok. Çıkmışlar masanın üzerine tepiniyorlar, Tayyip Erdoğan gitsin de gitsin diye. Bak Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'tan sonra gelecek, biz de sizin üzerinizde tepineceğiz, hiç merak etmeyin."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN