YSP'den 'ikinci tur' çağrısı: Herkes sandığa gitmeli

Yeşiller ve Sol Gelecek (Yeşil Sol) Partisi Eş Sözcüsü ve İzmir Milletvekili İbrahim Akın, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ikinci tur seçimleri için yurttaşlara sandığa gitme çağrısında yaptı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Akın özele şunları kaydetti:
 
Bizim seçimlerde ortaya koyduğumuz iki temel hedefimiz vardı. Birincisi Cumhur İttifakının ortaya koyduğu saray rejiminin ortaya koyduğu otoriter rejimi değiştirmek ve aynı zamanda burada ciddi bir iddia koymaktır. İkincisi ise Meclis’te güçlü bir seçenek oluşturmaktı. Biz birincisini yarım olarak görüyoruz.
 
Biz bir şeyi yarım bıraktık ve saray rejiminin her türlü hilesine hurdasına yalanına dolanına rağmen kurduğu en kötü ittifak ilişkisine rağmen başaramamış oldu. Ve hala başaramayacağının paniği içerisinde ittifakları büyütmeye çalışıyorlar ve buradan da ikinci turu elde etmeye çalışıyorlar. Bizim ön gördüğümüz durum şudur bu saray rejimi varacağı noktaya varmıştır, sınırı ancak bu kadardır. Eğer muhalefet doğru bir siyaset hattı geliştirip doğru bir çizgi geliştirirse 9 milyon seçmenin oy kullanmadığını da dikkate alırsak ikinci turda bu konu çözülebilir arada 2,5 – 3 milyon oy vardır şu an 9 milyon seçmenin oy kullanmadığını biliyoruz geçersiz oylarla da bu durum değişebileceğini ve 28 Mayıs’ın bir şans bir avantaj olduğunu düşünüyoruz.
 
O nedenle yurttaşlarımızın morallerini bozmasına gerek yok. Sandıkta hileler hurdalar oldu diye sandığa gitme isteğini kırmadan devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
 
Halkımızdan, asla sandığa gitmemek gibi bir eğilimde olmamalarını, gitmelerini ve ısrarla bu rejimi durdurmak için çaba sarf etmelerini bu mücadeleye ortak olmalarını istiyoruz.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN