Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına rekor zam! İşte yeni maaş tablosu...

Milyonlarca memur ve emekli zam oranlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına rekor zam gelmesi bekleniyor. Temmuz döneminde enflasyon farklarının yanında refah payı, seyyanen artışlarla yeni emekli ve memur maaşları belirlenecek. Memura kira yardımı verilecek. En düşük emekli maaşı temmuzda yeniden belirlenecek. Enflasyon farkı, seyyanen zam ve refah payı masada. İşte memur maaşları ve emekli aylıkları ile ilgili son dakika gelişmelerinin detayları...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Emekli ve memura ek zam ile Temmuz maaşları belirlenecek. TÜİK'in 3 Temmuz 2023'te Haziran ayı enflasyon rakamlarını duyurmasının ardından refah payı hariç emekli zammı ve memur maaş zammı kesinleşecek.

Bu aşamadan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yürüttüğü düzenlemeler devreye girecek. Emekliye zam düzenlemesi ne kadar olacak? Meslek meslek memur maaşları ne kadar, kaç TL olacak? İşte detaylar...

Sabah'ta yer alan habere göre; en düşük emekli maaşı 7.500 liraya, emekli bayram ikramiyesini 2.000 liraya çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içindeyiz" diyerek yeni müjdesini verdi. Emekli bayram ikramiyesi yeniden belirlenecek. En düşük emekli maaşı da Temmuz döneminde yeniden artacak.

Kamu işçilerimizin maaşını 21 bin lira seviyesine çıkardık. Memurlarımızın en düşük maaşını da Temmuz'da 22 bine yükseltme sözü verdik" açıklamasında bulundu.

MEMUR ZAMMI NASIL ARTACAK?

Enflasyon farkı + Toplu sözleşme zammı

Refah payı

Seyyanen artışı

Memura kira yardımı

Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına rekor zam! İşte yeni maaş tablosu...

EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN 3'LÜ ARTIŞ

En düşük emekli maaşı yükselecek

6 aylık enflasyon oranı ile Temmuz zammı

Refah payı

5 MADDE DE 'TEMMUZ ZAMMI'NIN ŞİFRELERİ

Enflasyon farkı ve refah payı ile maaşlar belirlenerek alım gücü yükseltilecek

Maaşlara vergi düzenlemesi yapılarak çalışanların gelirleri artırılacak. Kamu işçisine verilen zam oranı enflasyon rakamlarının yanında önemli bir referans olacak

Büyümeden taviz vermeden enflasyonu baskılayıcı tedbirler alınacak ve artan alım gücü korunacak

Sosyal devlet anlayışını güçlendiren yasal düzenlemeler yapılacak

Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına rekor zam! İşte yeni maaş tablosu...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN 10 BİN TL FORMÜLÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesinin yeniden değerlendirileceği müjdesini vermesi sonrası yeni rakam için çeşitli formüller konuşulmaya başladı.

En düşük emekli maaşı için 10 bin TL konuşulmaya başlanırken, emekliye zam düzenlemesi için de kademeli zam formülü masaya geldi.

Temmuz döneminde 6 aylık enflasyon oranına ilaveten refah payı ile yeni maaşlar belirlenecek. Burada daha düşük maaşlara daha yüksek zam oranı verilecek. Yüksek maaş alanın kaybı olmayacak.

Sadece orana göre maaş belirlemek alt grupta maaş alanlarla üst grupta maaş alanlar arasında giderek açılan bir makasa işaret ediyordu. Milli gelirin daha homojen olarak tabana yayılması için sosyal devlet anlayışı çerçevesinde bu düzenleme gerçekleştirilecek.

10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olaram emekli zammı belirlenecek.

10 bin-15 bin TL => Yüzde 45

15 bin-20 bin TL => Yüzde 40

20 bin ve üzeri => Yüzde 35

Burada yukarıdaki tablodaki zamların belirlenmesi durumunda, örneğinde 10 bin TL alan emeklinin maaşı 4 bin TL artacakken, 20 bin TL alan emeklinin maaşı yüzde 35 zamla 7 bin TL artacak. Detaylar yeni hükümetin kurulmasından sonra şekillenmeye başlayacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ DE YÜKSELECEK

Emekli bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı öncesi 1100 TL'den yüzde 82 artışla 2000 TL'ye yükseldi. Mart ayında emeklilik başvuru yapan ve maaşları bağlanan EYT'liler dahil 15 milyonu aşkın emekliye bu tutar ödendi.

Maaş bağlanma işlemleri henüz tamamlanmayan EYT'lilerin hak kaybı olmayacak. Bu tutar işlemlerinin tamamlanmasının ardından hesaplarına yatacak.

Yeni düzenleme ile beraber ücretler üzerindeki vergiler yeniden belirlenerek çalışanların gelirlerini artırıcı uygulamalar hayata geçirilecek. Burada işçi tarafını temsilen TÜRK-İŞ ve işveren tarafını temsilen TİSK'in görüşleri alınarak taslak çalışmalar yapılıyor.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NET 22 BİN TL OLACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Ocak ayı maaş genelgesine göre 11 bin 848 TL alan evli ve 2 çocuklu bir memurun en düşük maaşı net 22 bin TL düzeyine yükselecek.

7 bin 901 TL alan memur emeklisi maaşı da aynı oranda yükselirse bu rakam 14 bin 671 TL olacak.

Kamu işçisine yapılan yüzde 45'lik zam oranı burada tüm memur maaşları için bir referans olacak.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN