YKS'de Siirt Birincisi Olan Saltık Türkiye'de Dereceye Girdi!

Siirt Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi İslam Saltık, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda eşit ağırlık ve sözel alanında il birincisi oldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt Sosyal Bilimler Lisesinden mezun olan İslam Saltık 2022 YKS eşit ağırlık ve sözel alanlarında Siirt birincisi olarak Türkiye'de dereceye girdi.

YKS 2022 sınavında eşit ağırlık alanında Türkiye 706.sı sözel alanda da Türkiye 785.si olan Saltık, bu derecelerle Siirt 1'incisi oldu.

YKS'de Siirt Birincisi Olan Saltık Türkiye'de Dereceye Girdi!

YKS sınavında başarı sağlayan İslam Saltık, Artı Siirt Haber Ajansına özel konuştu.

Saltık, "Bu başarımda ailemin, öğretmenlerimin ve okulumun desteği ve katkıları çok fazla oldu." Diyen Saltık, "Benim için bu başarımı en kıymetli kılan şey herhangi bir özel kurum, dershane, kurs veya özel ders almadan sadece kendi bireysel çalışmalarım ve okulumla ilerlemem oldu." dedi.

Saltık, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: 
"Bu başarımda ailemin, öğretmenlerimin ve okulumun desteği ve katkıları çok fazla oldu. Benim için bu başarımı en kıymetli kılan şey herhangi bir özel kurum, dershane, kurs veya özel ders almadan sadece kendi bireysel çalışmalarım ve okulumla ilerlemem oldu. Önümüzdeki yıl ilk defa sınava girecek olan arkadaşlara tavsiyem planlı ve azimli olmaları gerektiği. Bu ikisini süreç boyunca sağlayan arkadaşların istedikleri bölüm, üniversite veya sıralamaya girmemeleri için hiç bir sebep yok."

Okul İdarecisi de İslam Saltık'ın başarısını şu şekilde yorumladı:

"Öğrencimizin en belirgin özelliği yüksek bir iç motivasyona sahip olması, ayrıca ne yaptığının farkında olması ve önceden belirlenmiş bir hedef sahip olması onu başarıya götürdü. Gündelik meşgalelerden uzak ve internet dünyasından kendini muhafaza etmeside çalışma sürekliliğini artırdı diyebilirim. Okul idaresi ve öğretmenleri olarak onunla gurur duyuyoruz. Her daim yolu açık olsun."

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN