Yusuf Salih Arıtürk

ÜLKE NÜFUSUNUN DÖRTTE BİRİ MUHTAÇ!..

Yusuf Salih Arıtürk

Hükümetin milyonlarca vatandaşa yapılan sosyal yardımları övünülecek bir şey gibi sunması vatandaşlar arasında büyük tepkilere neden olurken, birçok hemşerimiz aslında bu durum ekonomik krizin ilanıdır değerlendirmesinde bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde verilen müjdeyle 2 bin lira ve altındaki borçların tasfiye edilmesiyle birlikte yaklaşık 5,5 milyon vatandaşımızın icra takibinden kurtulmuş olacağı açıklanmış ve büyük bir müjde olarak sunulmuştu.. 20 yıldır tek başına hiç kimseye nasip olmamış yetkilerle iktidarda olanlarla 5,5 milyon ve aileleriyle birlikte yaklaşık 20 milyon vatandaşımız 2000 lira ve daha azını ödeyemeyecek duruma gelmiş.

Bizzat yetkililerin ağzından 20 milyon insanın 2000 lirayı bile ödeyemeyecek duruma geldiği ilan edilmiştir.. Yine resmi verilerle 2 milyon 345 bin hane elektrik faturasını ödeyebilmek için elektrik tüketim desteği ve doğalgaz fatura desteği almak zorunda kalmış.. Şimdi de elektrik faturası desteği verilen hane sayısının 4 milyona çıkartılacağı vaat ediliyor.. Aslında hükümet, sosyal destek paketleri ile halkı uyguladığı politikalarla nasıl yoksullaştırdığını övünülecek bir şey gibi kamuoyuna sunuyor.. Geçtiğimiz kış ayında 4 milyon insana doğalgaz yardımı yapıldığını bakanlık açıkladı.. Bu durumda 20 milyona yakın insanımız da ısınmasını karşılayamamış.. 2021 yılında bakanlık 5,7 milyon haneye sosyal yardım yaptık diye açıklamıştı.. Son açıklanan sosyal destek paketlerindeki yardım ve desteklerden en az 17/18 milyon kişinin yararlanacağını vurgulayanlar, bunu övünülecek bir şeymiş gibi rahatlıkla açıklıyor.

İşte bu durum Türkiye’de nüfusunun neredeyse dörtte birinin sosyal yardıma muhtaç olduğunun ilanıdır aslında!..

Yazarın Diğer Yazıları