Yusuf Salih Arıtürk

PAYLAŞIMDA ADALET OLMAYINCA!

Yusuf Salih Arıtürk

Ekonomik sıkıntıların sebebinin paylaşımda adalet ilkesinin uygulanmaması olduğunu aşikar.. Ülkemizin kaynakları faize, imtiyazlı holdinglere, israfa ve kur korumalı mevduata gidiyor.. Ülkemiz bu sene faize 329 milyar lira, 5 tane holdinge 70 milyar lira garanti ödemesi, kur korumalı mevduata ise yaklaşık 100 milyar lira ödeme yapacak.. 60 milyar lira da israf yapılsa (çok rahat yapılabiliyor ülkemizde) toplam 560 milyar lira sadece bu 4 kaleme gitmiş olacak.

Yani vatandaşımıza, çiftçimize, memurumuza, işçimize para yok..  500 bin daireli bir sosyal konut projesi açıklandı, bu sene yapacakları 330 milyar borç faizi ödemesiyle 2+1 dairelerden 540 bin civarında konut satın alınabilir.. Yani, 540 bin konut parasını sadece 1 senede faize vermiş oluyorsunuz.. Faiz ödemesi olmasa bu daireler vatandaşa bedava dahi verilebilirdi.. Yine aynı hesapla 160 bin konut, kur korumalı mevduata veriliyor, 140 bin konut parası ise 5 tane imtiyazlı holdingin garanti ödemesine veriliyor.

Yani anlayacağınız paylaşımda adalet olmayınca önce millet yerine önce imtiyazlılar denilirse, önce itibar ve gösteriş denilirse gelinecek nokta da bu olur.

Yazarın Diğer Yazıları