Fatih Arıtürk

YAĞIŞLAR VE ALT YAPI SORUNU!

Fatih Arıtürk

Mevsim yağışlarının başlamasıyla Şehrimizin alt yapı sorunu da kabak gibi ortaya çıktı. Genelde, yetkililer ve etkililer yeraltı sorunlarını gidermek konusuna gereken önemi vermezler. Çünkü, yeraltında yapılan çalışmalar görünmez. Bunun için de önemsenmezler. Ancak, yağışlar başlayınca, haliyle alt yapı sorunları kabak gibi ortaya çıkar.

Şehrimizde yağmur kanallarıyla, kanalizasyon kanallarının yeterli olmadıkları ortadadır. Şiddetli değil, normal yağmur yağışlarında dahi, bir bakıyorsunuz biriken yağmur suları yüzünden caddenin bir kaldırımından öbür kaldırımına geçmek sorun haline gelmiştir. Kanalizasyon ve yağmur kanallarına ait suların birbirine karıştığı, hatta, su şebekesine bile sirayet ettikleri bilinen gerçeklerdendir.

Kanalizasyon sularının, yolları ve caddeleri istilâ etmesi elbette ki Şehrin alt yapı sorunuyla ilgili bir durumdur. Bu şehrin alt yapısının kâğıt üzerinde yapılmış görünüyor olmasına karşılık, gerçekler başkadır. Yapıldığı iddia edilen Şehrin alt yapısı sos vermektedir.

Daha mevsim yağışları henüz başlamışken ve öyle şiddetli yağışlar yaşanmamışken şehrin ana caddeleri bu duruma geldiyse, mevsim yağışları şiddetlendiğinde ne hale geleceğini düşünmek bile istemiyoruz. Kâğıt üzerinden yatırımlara bakıldığı zaman, Şehrin alt yapısının çok mükemmel olduğu zannedilecektir. Amma velâkin tatbikatta alt yapının sos verdiği ortada.

Maalesef, bir çok işler hep kâğıt üzerinde yapılmış görünüyor. Hepimiz, birbirimizi kandırmağa çalışıyoruz. Göz boyama işlerle uğraşmaktan, gerçek hizmet üretemiyoruz. Bunun daha bir çok örnekleri vardır. Şehrimize devlet büyükleri teşrif ettiklerinde göz boyama asfaltlamalar, yollardaki çukurların doldurulması, trafik çizgilerinin, işaret ve levhalarının yeniden düzenlenmesi gibi. Acaba, gösteriş için birbirimizi kandırmaktan ne zaman vazgeçeceğiz, dersiniz! Şehrin alt yapı sorununu ciddiyetle ne zaman ele alacağız.

Evet, bu Şehrin öncelikle çözümlenmesi gereken bir alt yapı sorunu vardır. Bu sorun çözümlenmeden yapılan veya yapılacak olan yol çalışmaları için rahatlıkla (YAZIK OLACAK) diyebiliriz!

Yazarın Diğer Yazıları