Asgari ücretli 7 bin çalışanın ve ailelerinin büyük bir heyecanla beklediği 2025 yılı ASGARİ ÜCRETİ açıklandı.
1 Ocak 2025’ten geçerli olacak ASGARİ ÜCRET TAMI TAMINA YİRMİİKİBİNYÜZDÖRTLİRA! Yani, SÖZÜN TAM ANLAMIYLA HARCA HARCA BİTMEZ!!!
Ev kirası 15-20 bin liraymış. Bu masalları geçin. Asgari ücretli gecekonduda da yatsa olur. Apartmanda daire kiralamak neyin nesi. Bekar olanlar, parklardaki banklarda parasız-pulsuz da uyuyabilirler.
Bir süper marketin tabiriyle
(HARCA, HARCA BİTMEZ!) miktar olan 22 bin 104 lirayı asgari ücretli nasıl tüketecek. Hem, bu ülkede milyonlarca işsiz varken, asgari ücretliler belirlenen miktarı öpüp başlarına koysunlar.
Televizyonlardan izlediğiniz çarşıda pazarda vatandaşlara mikrofon uzatılarak
(fiyatları nasıl buluyorsunuz)
diye sormalarına, vatandaşların yüzde 90’ının ağlamaklı tonla cevap veriyor olmalarına bakmayın. Onlar münafık muhalifler!!!
İşin acılı esprisini yapmayı bir yana bırakalım. Gerçekten, çok adaletsiz bir dünyada yaşadığımız ortada. Durum, sadece Türkiye’de öyle değil. Dünya genelinde çok yoksullar ve Karun gibi zenginler var. Dünyada en zengin 26 kişinin serveti dünya nüfusunun en yoksul kesiminin yüzde ellisine denk gelmekte. Yani, bir yerde 26 kişi, öbür yanda 3,5 milyar insan!
İşin bir başka ilginç yanı da şu. Yoksulların yaşadıkları ülkelerin büyük çoğunluğu Müslüman ülkeler. Yemen, Pakistan, Hindistan, Cibuti ve diğerleri…
Bu arada bir başka gerçeğin de altını çizelim. Asgari ücretlilere 22.104 TL’yi bir lütuf gibi sunarak uygun gören Asgari ücret tespit komisyonundaki Hükümet yetkililerinin ve patronların her birinin kazancı, 10 asgari ücretlinin alacağından bile yüksektir. Milletvekillerinin maaşları 170 bin TL. civarında.
Evet, 2025 yılında uygulanacak asgari ücret 22 bin 104 lira olarak açıklandı. 30 binin altında rakama imza atmam diyen TÜRK-İŞ, KARARI İMZALAMADI.
Şimdi, asgari ücretlilerin bir umutları daha var. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan bir bakarsınız “Benim asgari ücretlime 22 bin 104 lirayı mı layık görüyorsunuz. Ben, asgari ücreti 30 bin TL’ye yükseltiyorum” diyebilir!!!