Her valiler kararnamesi yayınlandığında vatandaşları yeni valinin kişiliği ve projeleri konusunda bir merak sarar.
Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve hatta personeli bunu merak ederse anlarım. Ancak sokaktaki sade vatandaşta bunu merak ediyor.
Bu son valiler kararnamesinde de durum böyle oldu. İnanır mısınız dün en az 30 kişinin bu konudaki sorularına muhatap oldum.
Bu nedenle yeni valimiz sayın Dr.Kemal Kızılkaya hakkında ufak bir araştırma yaptım.
Dilerseniz önce sayın Osman Hacıbektaşoğlu’na buradaki hizmetleri için teşekkür edelim, ondan sonra sayın Dr.Kızılkaya hakkında Bilecik’teki meslektaşlarım ve sosyal medyadan edindiğim bilgiler ışığındaki bilgilere gelelim.
Öncelikle Dr.Kızılkaya sakin ve kibar bir kişiliğe sahip.
Hukuk eğitimi almış olmasına rağmen, edebiyata ve özellikle şiire meraklıdır. Çok güzel şiir yorumluyor. Eskişehirli olmanın da etkisiyle Yunus Emre’ye aşık bir insan.
Sade bir insan olarak biliniyor.. Şatafat ve gösterişi sevmiyor. Aldığım ilk bilgilere göre, onu her zaman rahatlıkla sade bir vatandaş gibi bir cadde veya sokakta yürürken görebileceksiniz.
Yine bir camide dini vecibelerini yerine getirirken ya da bir çorbacıda çorbasını içerken rastlayabilirsiniz.
Projeli çalışmayı seviyor, vatandaşa hizmeti bir ibadet olarak görüyor ve sıcak iletişime büyük önem veriyor.
Kendisine bu vesileyle hoş geldiniz diyor, Siirt’in makûs talihini yok etme ve sorunlarını çözme konusunda başarılar diliyorum.