Ayhan Mergen

Kardiyolog ve Kalp Cerrahlarımız Göğüs Kabartıyor

Ayhan Mergen

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilkler yaşanmaya devam ediyor.

Fiziki alanının yetersizliğine ve birçok branşta uzman hekim yetersizliğine hatta yokluğuna rağmen hizmet kalitesi her geçen gün artıyor.

Hekim yetersizliğinin başlıca yansıması hastaların randevu almak çektikleri sorunlardır.

Hastalar il dışına sevk edilmeden kendi memleketlerinde tedavi ediliyorlar. Kendileri ve yakınları perişan olmaktan kurtarılıyorlar.

Doğal olarak bu başarının elde edilmesinde bazı personellerin daha fazla payı bulunmaktadır.

Örneğin kardiyoloji ve göz gibi branşlarda vatandaşların büyük bir memnuniyeti söz konusudur.

Özellikle bu branşlarda son zamanlarda gerçekleştirilen ve çoğu ancak gelişmiş büyük sağlık merkezlerinde yapılabilen ameliyat ve benzeri müdahalelere ilişkin haberleri okuyoruz.

Son olarak kalp damar cerrahları aort damarı genişlemiş ve hayati tehlikesi olan 69 yaşında ki bir hastaya stent takarak şifaya kavuşmasını sağladılar.

Hem de yaban ellerde maddi ve manevi perişanlık yaşamadan.

Bu operasyonların yanı sıra hastalara gösterilen şefkatli ve ilgide vatandaşları memnun ediyor.

Özetle uzun yılardan beri bu alanda Siirt’e başarılı hizmetler veren  Dr. Öğretim Üyesi Muzaffer Aslan ve Dr. Öğretim Üyesi Çağdaş Kaynak ile Dr. Öğretim Üyesi Aykut Yılmaz , Uzm. Dr. Yunus Emre Yavuz , Uzm. Dr. Erdem Bal  ile Kalp Damar Cerrahisi Bölümü Başhekim Yardımcı Op. Dr. Kadir Çekirdekoğlu Op. Dr. Hacı Eskiciye sonsuz teşekkürler, elleriniz dert görmesin.

Yazarın Diğer Yazıları