Ayhan Mergen

İKİ ÖNEMLİ ÇALIŞTAY VE SİİRT'TE EĞİTİMİN RÖNTGENİ

Ayhan Mergen

Geçtiğimiz haftalarda iki gün üst üste önemli bir alanda iki önemli çalıştay düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde düzenlenen bu çalıştayların ilki imam hatip okullarında dini eğitim konusundaydı.

Uzun yıllar eğitim sektöründe öğretmen ve yönetici olarak alın teri akıtmış bir eğitimci sıfatıyla her iki çalıştaya da katıldım.

İlk çalıştaya eğitimciler stk lar ve ilahiyat fakültesinden bazı öğretim üyeleri katıldı.

Bu çalıştayda imam hatip okullarının durumu ve özellikle bu okullarda din öğretiminin içler acısı durumu gözler önüne serildi.

Bu okulların öğrenci profili ile meslek dersleri öğretmenlerinden bazılarının yetkinlikleri ve görüşlerine ilişkin duyduklarımız gerçekten insanın tüylerini diken diken etti.

Bu çalıştayda da ortaya konulduğu gibi, imam hatip okulların köklü bir değişikliğe, bir reforma ihtiyaçları var.

Hem de bir an önce. Daha fazla gencimizi değişik “ İzm” lere kaptırmadan.

Valimiz sayın Dr. Kemal Kızılkaya’nın önemli bir bölümüne iştirak ederek eğitime verdiği önemi gösterdiği ikinci çalıştay da Siirt'in eğitim durumu ayrıntılı bir şekilde ele alındı.

Eğitimle ilgili çeşitli konular oluşturulan masalardaki katılımcılar tarafından enine boyuna tartışıldı.

Eğitimde yakın zamanda ulaştığımız konum belirlendi. Eksilerimiz ve artılarımız şeffaf bir şekilde ortaya konuldu ve alınabilecek önlemler tespit edildi.

Daha sonra bu görüşler bir rapor haline getirilerek bakanlığa sunulacak.

Bu çalıştaya hazırlıklı olarak gelen Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu ve beraberindeki öğretim üyelerinin büyük katkıları oldu.

Bu iki önemli ve yararlı iki çalıştayı başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği için Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu ile emeği geçen herkesi kutluyorum.

Yazarın Diğer Yazıları