Ayhan Mergen

BU OKULDA HEM EĞİTİM HEM DE ÜRETİM VAR

Ayhan Mergen

Meşhur bir okul şarkısı var. Hepimiz biliriz;

“Orada bir köy var uzakta,

Gitmesekte gezmesekte o köy bizim köyümüzdür.”diye.

Bende diyorum ki;

Orada bir okul var, yakında,

Gitmesekte görmesekte olmaz”

Hemen yanı başımızda, Bahçelievler Mahallesi, İhsan Tan Bulvarı üzerinde bulunan Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek Lisesinden söz ediyorum.

Bu okulda öğrenciler, bir yandan kaliteli bir eğitim ve öğretim görürken , öbür yandan da kimya bölümü öğrencileri başta olmak üzere derslerde gördükleri bilgi ve formülleri hayata geçirme imkanı bularak, üretken birer insan olma imkanı buluyorlar.

Şimdiye kadar mutfakta sınırlı miktarda yemek üretimi yapan ve bunları taşımalı öğrencilere gönderen bir diğer bölüm öğrencileri de mutfağa alınan yeni ekipmanlarla üretim kapasitesini arttıracakları gibi yöresel yemeklere de ağırlık vererek bunların unutulmamalarını sağlayarak gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunacaklar.

Bunlardan da daha önemlisi okulun bünyesinde günlük on bin ekmek üretim kapasitesine bir fabrika kuruluyor.

Bu fırın sayesinde öğrenciler ekmek pişirme becerisini kazanarak bir meslek sahibi olurken, başta geleneksel nohutlu ekmeğimiz olmak üzere çeşitli türlerde ekmek üretimi yapacak ve temizlik malzemeleri gibi bunları da satarak okullarının döner sermayesine katkı da bulunacaklar.

Bu sayede Siirtliler arayıp bulamadıkları, tahinli, ay çekirdekli, keten tohumlu ve benzeri ekmek çeşitlerini rahatlıkla bulabilecekler.

Özetle orada bir okul var ve bizlerin bu okulu gidip görmesi gerekiyor.

Bu vesileyle okul yönetimi, öğretmen ve öğrencilerini de kutluyorum.

Yazarın Diğer Yazıları