DOĞALGAZ DEĞİL, DOĞAL KAZIK!!! - Ahmet Yılmaz

DOĞALGAZ DEĞİL, DOĞAL KAZIK!!!


Ocak ayında gelen faturalardan sonra vatandaşlar DOĞALGAZ’IN adını DOĞALKAZIK olarak değiştirdiler. Hem öyle bir kazık ki, dibine kadar kazık!!!

Hele de emekliler! Ocak ayına ait zam farkları bile daha yatırılmamışken, gelen doğalgaz faturalarında bir ay öncesine ait anormal yükselişi görünce önce şaşkına döndüler, sonra da şaşkınlıkları öfkeye dönüştü. Sözün tam anlamıyla tüketicilere DİBİNE KADAR KAZIK ATILMIŞTI. Bu durumu açıklayacak başkaca bir tanımlama yoktur. Dedik ya bunlarda İNSAFIN (İ)si bile kalmamış. Zam gören sadece DOĞALGAZ olsa öpüp başımıza koyacağız ama, aynı kazıkları elektrikte, benzinde, mazotta ve bütün akaryakıt türlerinde de yaşadık, gördük. Gıda enflasyonu ise adeta tavan yapmış durumda.

Bu yıl, gerçekten çok çetin bir KIŞ yaşanacak. Ya iliklerimize kadar donacağız, ya da atılan kazıklardan kıvranıp duracağız. Kışı, donarak geçirmek mi, atılan kazığa direnerek kıvranmak mı gerekecek, düğümün çözümü zor.

Kimi yoksul vatandaşlar, (ASKIDA EKMEK) misali, ödeyen çıkar umuduyla faturalarını internet aracılığıyla ASKIYA ÇIKARIRLARKEN, toplumdaki konumları itibarıyla bunu yapamayanlar da bulunmaktadır. Elektrik ve doğalgaz faturalarını askıya çıkaran vatandaşların, faturalarını ödemek işinde bizzat katkı sağlayanlara veya aracı olanlara, mağdur vatandaşlar adına teşekkür ederken, bu gibi faturaları ödeyenlerin, ödedikleri miktarları varsa  ZEKÂTLARINA MAHSUBEN sayabileceklerini  anımsatalım.

Evet ve maalesef ülkemizde yaşanan bir gerçek var. Bundan böyle (ASKIDA EKMEK) gibi  (ASKIDA FATURA) da hayatımıza girmiştir.

Milleti, bu durumlara düşürenler utansınlar. Tabii, utanacak yüzleri varsa…

AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmesi gereken DOĞALKAZIK ve ELEKTRİK Faturalarının 2021 Aralık ayının ortalarından başlatıldığı iddiaları var. Bu konuda, ilgili şirketlerden, şirketler açıklama yapmıyorlarsa, EPDK’dan vatandaşlar adına açıklama bekliyoruz. 15-20 günlük zam farkından ne çıkar demeyiniz.  Atılan kazığın acısını hafifletmez ama, gerçekten de Aralık ayından başlatılmışsa, vurgunun büyüklüğünü düşünün!

Evet, yasal olarak zamlı tarifenin 18 gün öncesinden başlatıldığına dair iddialar var. Vatandaşlar olarak, açıklama bekliyoruz. Gerçekten zamlı tarife Aralık ayından uygulanmışsa, abonelere ödedikleri fazla paranın iadesi yanında, KAZIK ÜSTÜNE KAZIK gibi algılanan böyle bir uygulama gerçekleşmişse, ilgili şirketlerin en üst dereceden cezalandırılmalarını, hatta, lisanslarının iptalini talep ediyoruz.

Biz, vatandaşlar olarak, faturalarımızı gününde ödemediğimiz taktirde elektriğimizi, doğalgazımızı gününde kesen, sonra da kapatma-açma cezası uygulayan şirketlere karşı bütün abonelerin haklarını yasal çerçeveler içinde aramalarını önemle ve ısrarla öneriyoruz!

ANEKDOT

“ATTIĞIN, KAZIKLARA SAY!”

Geçmiş yıllarda, Siirtli bir matbaacı hamama gitmiş. Yıkandıktan sonra çıkmış, elbisesini giyinmiş. Hamam parası diyelim ki bugünün parasıyla 30 TL iken, 100 TL uzatmış, Hamamcının, paranın üstünü vermesini beklemiş ama, uyanık Hamamcı:

-Bereket versin! demiş.

Hamam kalabalık olduğu için  “Hamam parası ne kadar ki?” demeğe de utanmış ve çekip gitmiş.

Matbaacı, sesini çıkarmamış ama, yediği kazığı da aklının bir kenarına yazmış.

Aradan bir süre geçmiş, bahse konu açıkgöz hamamcı KARTVİZİT bastırmak için aynı matbaacıya gitmiş, sipariş vermiş. Bastırdığı kartviziti almaya gittiği zaman, 100 TL sağlam para vererek, kartvizitin parasını almasını istemiş. Matbaacı da:

-Bereket versin! diyerek, paranın üstünü vermemiş. Ama, hamamcı kendisi gibi susup, durumu sineye çekememiş:

-Yahu, bir kutu kartvizit 100 TL olur mu? diyecek olmuş.

Matbaacı, taşı gediğine koymuş:

  -Bunu, geçen defa gelip yıkandığım kazık attığın HAMAM PARASINA SAY! demiş…

TAŞLAMA

DOĞALKAZIK OLMUŞTUR

DOGALGAZIN BİL ADI

SAĞIRSULTAN İŞİTMEZ

NE HİKMET BU FERYADI

ALIŞMIŞTIR KIÇIMIZ

ATILAN KAZIKLARA

ZENGİNE DEĞİL ELBET

FAKİR VATANDAŞLARA

YETER ARTIK BU ZULÜM,

EMEKLİYE YAZIKTIR

EMEKLİYE ATILAN,

BU KAÇINCI KAZIKTIR

BİR “ORTA DİREK” VARDI,

ONU DAHİ KIRDILAR

FAKİR İLE YOKSULU

CANDAN USANDIRDILAR

MEMUR, İŞÇİ, EMEKLİ

DÜŞMANI BU HÜKÜMET

NANA MUHTAÇ BIRAKTI,

MİLLETİ BU MUSİBET

NE ESNAF, NE DE ÇİFTÇİ,

MEMNUN DEĞİL HALİNDEN

“BİR DOKUN BİN AH İŞİT”,

TÜCCARDAN-SANAYİCİDEN

TÜKETİCİ TÜKENDİ

ACIYAN YOK HALİNE

SIRALANIYOR ZAMLAR

KAZIK HALKADIR YİNE

(DERT GİRMEZMİŞ ET GİREN

EVE) SÖZÜ ÇOK DOĞRU

YÜZDE DOKSAN MUTSUZ VAR

VE DE YÜZDE ON MUTLU

RIZKI ALLAH’TIR VEREN

AMENNA VE SADAKNA

DÜNYADA AÇ KALMAZDI

PAYLAŞIM EŞİT OLSA

(ÇOK ÇOCUK YAPIN) DİYE

ÖĞÜT VERİYOR HAZRET

TOPU-TOPU DÖRT ÇOCUK

SAHİBİ OYSA HAYRET

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Oca
19Ara

Siirt bir bütün olarak suçlu!