Kocaeli’nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi silosunda meydana gelen patlamada 3'ü ağır 12 kişi yaralanmış, etraftaki yerleşim yerlerinin camları kırılmış, patlamanın buğday tozunun sıkışması sonucu meydana gelmiş olabileceği açıklanmıştı.
Yaşanan bu olayla ilgili fısıltı gazetelerinde komplo teorileri dillendirilmekte. Yeri gelmişken, komplo teorilerinden söz etmek gereğini duyduk.
Komplo teorileri üç dalda incelenebilir. Dünya çapında olanlar, ülke çapında gerçekleştiği iddia edilenler, iller bazında yaşanan olaylarla ilgili dillendirilen teoriler.
Komplo teorilerinin temelinde gerçekten yaşanmış ve çoğunlukla trajik sonuçlara yol açmış olaylar vardır.
*Dünya aslında düzdür,
*Dünyayı yönetmek isteyen gizli gruplar kitleleri kontrol eden yüksek teknolojilere, manipülatif cihaz ve donanımlara sahip güçler vardır. Bunlar, çeşitli yöntemlerle kitlelerin zihinlerini bile kontrol altına almaktadırlar.
*Uzaylılar vardır. Mısır piramitlerini uzaylılar yapmıştır.
*Dünyayı yöneten beş aile vardır.
*Ekonomik sıkıntılar, hatta depremler dahi birilerinin kontrolünde gerçekleşmekte, birileri tarafından tetiklenmektedir..
Türkiye açısından:
*Ekonomik gidişat çok kötü. Bir ABD doları 27 TL, 1 Euro 30 TL ve bir Cumhuriyet Altını 11.240 TL. İktidar kasıtlı olarak döviz ve altın fiyatlarının yükselmesine göz yummakta.
*Türk iş adamları tarafından dış ülkelere kaçırılmış 550 milyar dolar var.
Ve küçük çaplı komplo teorileri:
*Önce buğdayı boşalttılar, sonra patlatma yoluyla açıklarını kapatmak yolunu seçtiler.
*Soruşturma geçireceğinin istihbaratını alan şirket, kendi binasında yangın çıkardı. Evraklar, kül oldu, gitti.
*Ele geçirilen ve stoklanan uyuşturucuyu sattılar, sonra yangın çıkararak, olayın üstünü kapattılar.
*Soruşturma geçireceğini haber alan kurum sorumluları ambarı yakarak, kendilerini kurtardılar.
Evet, dillendirilen daha nice KOPLO TEORİLERİ var. Kimi zaman, benzeri olayların yaşandığının da kanıtlandığını anımsatalım.
Bu açıdan, Kocaeli’nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi silosunda meydana gelen patlamanın sebebini araştırırken, KOMPLO TEORİLERİNİ ES GEÇMEYELİM.
TAŞLAMA
KOMPLO TEORİLERİ
DÜN DE VARDI, BUGÜN DE
HER OLUMSUZ OLAYDA
ŞÜPHELER İÇİMİZDE
DERİNCE’DE YAŞANAN
PATLAMA OLAYINI
KOMPLO TEORİSİYLE
ANLATANLAR DA VARDI
ONİKİ YARALI VAR
NE KADAR BUĞDAY YANDI
YANAN BUĞDAY ÜLKENİN
STOKUNDA KAYITLI
ÖNCE BOŞALT, SONRA YAK
BU İŞLER ÇOK OLMUŞTUR
SANILMAZSIN OLAYLAR
TEORİDE KALMIŞTIR
KOMPLO TEORİLERİ
ÜRETMEYE YATKINIZ
BU PATLAMA İŞİ DE
ÖYLE BİR ŞEY BAKINIZ