Ahmet Arıtürk

İSTANBUL'DA, BOMBALI EYLEM!

Ahmet Arıtürk

Terör, iğrenç yüzünü bir kere daha gösterdi. İstanbul'da Taksim'de 6 kişinin öldüğü 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırı ülke genelinde büyük yankı uyandırdı. Bombalı eylemi gerçekleştiren kadın terörist yakalanmasına yakalandı ama, asıl olan arkasındaki güçler ve ona talimat verenler!

13 Kasım 2022 günü saat 16:20 sıralarında İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen kalleş saldırı sonrası Suriyeli olan kadın teröristin Afrin'den geldiği ortaya çıktı. Emniyet olaydan hemen sonra kadını kameralardan takip ederek anında yakaladı. Sosyal medyada kadının kaçtığı söyleniyordu. Bu dezenformasyon iddiaları üzerine emniyet kadın teröristin gözaltına alınma anlarını paylaştı.

Suriyeli olduğu ortaya çıkan kadın teröristin İstiklal Caddesi'ndeki görüntüleri de ortaya çıktı. Patlamanın şüphelisi kadın bombayı banka bırakıyor. Sonrasında ise son sürat koşmaya başlıyor.

İstanbul Emniyeti kanlı saldırının faillerini kameralardan tespit edip 24 saat içinde ele geçirdi. Operasyonlarda kadın teröristle birlikte 22 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler daha sonra sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Bombacı kadının elinde getirdiği bomba ile İstiklal Caddesi'ndeki bir bankta yaklaşık 40 dakika oturduktan sonra bombayı bırakıp kaçtığı anlar da kameralara yansımış bulunmakta.

"Saldırıyı PKK yaptı" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bombayı bırakan kişi gözaltına alındı" bilgisini verdi. Elindeki poşetle geldiği İstiklal Caddesi'nde bir bankta yaklaşık 40 dakika oturduktan sonra poşeti oraya bırakıp uzaklaşan kadının, patlamanın ardından koyarak kaçması kameralara yansıdı.

Başında şal bulunan deri ceket ve kamuflaj pantolon giyen kadının yakalanması için harekete geçen emniyet birimleri birçok noktadan güvenlik kamerası kaydı topladı. Terör eylemini gerçekleştiren kadının olay yerine geldiği taksinin sürücüsünün ifadesi alındığı öğrenildi.

Olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza YÜCE ALLAH’TAN RAHMETLER, AİLELERİNE SABIRLAR VE AZİZ MİLLETİMİZE BAŞ SAĞLIĞI DİLERKEN, TERÖRÜ VE TERÖRİSTLERİ LANETLİYORUZ…

YARADILMIŞI HOŞ GÖRDÜK,

YARADAN’DAN ÖTÜRÜ

Birleşmiş Milletler tarafından uygulanan

(Uluslararası Hoşgörü Günü)

diye de bir gün varmış. 16 Kasım Günü meğerse

(Uluslararası Hoşgörü Günü)ymüş.

Hoşgörü, bizim kültürümüzün de bir parçasıdır. Mevlana’ların, Ahmed-i Yesevi’lerin, Hacı Bektaş-ı Velilerin, Yunus Emre’lerin yurdu olan Anadolu, haliyle

(HOŞGÖRÜ DİYARI)dır.

Savaşların, din ve mezhep çatışmalarının doruk noktaya ulaştığı dünyamıza hoşgörü iklimini ancak yine bizim kültürümüz geri getirebilir. Yunus Emre’nin:

ELİF OKUDUK ÖTÜRÜ,

PAZAR EYLEDIK GÖTÜRÜ,

YARADILMIŞI HOŞ GÖRDÜK,

YARADAN’DAN ÖTÜRÜ

Dörtlüğü bu konuda yazılacak yüzlerce cilt esere muadildir.

Evet

“Yaradılmışı, Yaradan’dan ötürü hoş

görmeyi”

öğrendiğimiz zaman, iş bitmiş olur. Bakın, burada bahsi geçen sadece insan da değildir. (

Yaradılmış

) kavramı içinde insanlar, hayvanlar ve bütün doğa yer almaktadır. Bu kavram içinde doğayı tahrip etmek bile, bir hoşgörüsüzlük nişanesidir. Hele, hayvanlara eziyet. Bir yerde, insanlara eziyet gibidir.

Dünya Hoş görü günü dolayısıyla yazımızı konuyla ilgili bir şiirimizle noktalamamız en iyisi olacak:

KUSURUNU ARAŞTIRMA

HOŞ GÖR KARDAŞ İNSANLARI

YAPICI OL KARIŞTIRMA

HOŞ GÖR KARDAŞ İNSANLARI

FİKRİ, ZİKRİ HER NE İSE

DÜŞMAN OLMA HİÇ KİMSEYE

BU DÜŞMANLIK, BU KİN NEYE

HOŞ GÖR KARDAŞ İNSANLARI

IRKI, RENGİ, DİLİ, DİNİ

NE IRGALAR BUNLAR SENİ

KULAĞIN VER DİNLE BENİ

HOŞ GÖR KARDAŞ İNSANLARI

HERKESİN DİNİ KENDİNE

DİN ADINA NE BU FİTNE

HEPSİ HAKKIN KULU YİNE

HOŞ GÖR KARDAŞ İNSANLARI

İNSANLIĞA ALIŞ ÖNCE

İYİLERLE YARIŞ ÖNCE

SEN KENDİNLE BARIŞ ÖNCE

HOŞ GÖR KARDAŞ İNSANLARI

İYİLİKTEN MARAZ DOĞMAZ

İYİ OLAN, DARDA KALMAZ

DÜNYA SANA, BANA KALMAZ

HOŞ GÖR KARDAŞ İNSANLARI

KÖTÜ OLMA KÖTÜ İLE

BİR KÖTÜLÜK GÖRSEN BİLE

İNSANLARA İYLİK DİLE

HOŞ GÖR KARDAŞ İNSANLARI

KULAĞIN VER MEVLÂNA’YA

“GEL-GEL” DİYOR DİNLE HALÂ

EDEBİNLE GİR BU YOLA

HOŞ GÖR KARDAŞ İNSANLARI

ÂBİD, GERÇEK ÂBİD OLAN

HEMCİNSİNİ SEVER İNAN

BU GAFLETTEN ARTIK UYAN,

HOŞ GÖR KARDAŞ İNSANLARI

TAŞLAMA

YİNE TERÖR OLAYI

YİNE BOMBA PATLADI

İSTANBUL’DA TAKSİM’DE

TERÖR ALTI CAN ALDI

İKİ KÜÇÜK ÇOCUK VAR

İKİ DE KADIN DA ŞEHİT

TERÖRİSTİN DİNİ YOK

KİTAPSIZDIR, ATEİST

ATEİST BİLE TERÖR

EYLEMİNE KARŞIDIR

İNSANLIKTAN NASİPSİZ

BU NEYİN DAVASIDIR

BEYİNLERİ YIKANMIŞ

TERÖRİSTLERE BİLE

ACIMAK GEREK BİL Kİ

İNSAN İSEK GERÇEKTE

Yazarın Diğer Yazıları