A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Avrupa Şampiyonası’ndaki 3. finalinde ilk şampiyonluğunu aldı.
(FİLENİN SULTANLARI)
olarak tanımlanan Kadın Voleybol Takımımız Sırbistan’ı 3-2 yenerek hem 2019’un rövanşını aldı hem de Avrupa’nın 1 numarası oldu. Cumhuriyet’in 100. yılında, koleksiyondaki eksikleri tek tek tamamlayan
(FİLENİN SULTANLARI)
Milletler Ligi’nde ilk şampiyonluk, dünya sıralamasında liderlik derken, Avrupa arenasında da tarih yazdı.
A Milli Kadın Voleybol Takımımızın şampiyonluğu elbette gurur vericidir.
(Kadın takımımızın bu başarısını acaba kime borçluyuz)
diye düşününce, inanır mısınız aklıma gelen ilk isim
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK oldu. Atatürk:
“Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın
” diyerek Türk Kadınını yüceltmezse:
“Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar.”
Demlekle kalmayıp, bütün dünya ülkelerinden önce seçme ve seçilme hakkı tanımazsa, kadınları, kapatıldıkları kafeslerin arkasından kurtarmak mümkün müydü.
Aklımın almadığı bir tespitim var. Atatürk’ün seçme ve seçilme hakkı tanıyarak muhtar, belediye meclisi, il genel meclisi üyesi, belediye başkanı, milletvekili, bakan, hatta başbakan olmalarının yolunu açmış olmasına karşılık, kimi kadınlarımız, Atatürk’ün aleyhinde, ilke ve inkılaplarına karşı tavır sergileyebilmektedirler. Türbanlı, türbansız sözde aydın kimi kadınlarımızın Atatürk karşıtı tutum sergiledikleri bir gerçektir. Peki Atatürk, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı tanımasaydı, erkeklerle eşit haklara sahip kılmasaydı bu makamlarda ne işiniz vardı!
Seçimle iş başına gelenleri bir yana bırakalım kadın valiler, generaller, kaymakamlar, genel müdürler, müsteşarlar, müdürler, subaylar, polisler ve devlet kadrolarının her kademesinde çalışan onbinlerce kadın yok mu! Bunların hepsi de ATATÜRK’ÜN Türk kadınına sağladığı haklar sayesinde bu makamlara gelmişlerdir.
Erkekler (Atatürk, kadınları başımıza musallat etti. Onlar olmasaydı, seçme, seçilme hakkına sahip yapılmasalardı, kamu kurum ve kuruluşlarına alınmasalardı, onların yerini biz doldururduk) derlerse, iş bulma imkânlarının artması açısından haklı bir yanları var gibi görünebilir. Peki, ya kendilerine bunca hakları istemedikleri ve hiçbir mücadele vermedikleri halde veren ATATÜRK’E karşı olan kadınların tutumları nankörlük değil mi! Hem Atatürk tarafından sağlanan haklar sayesinde bir yerlere, hatta yüksek makamlara geleceksiniz, hem de Atatürk’ün aleyhindea tavır takınacaksınız.
Bu görüş ve düşünceler içinde,
(FİLENİN SULTANLARI)
kadınlarımızın başarılarını kutluyor, özellikle Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bütün kadınların istisnasız, kendilerine erkeklerle eşit haklar sağlayan ATATÜRK’ÜN ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak gibi bir şükran görevleri olduğunu anımsatıyoruz.
TAŞLAMA
SİGARA, LPG’YE
ZAMLAR KALLAVİ UYAN
HALVET OLDUK ZAMLARLA
AYRILMAK ZOR ZAMLARDAN
ALIŞKANLIK YAPTI ZAM
SABAH KALKINCA İLK İŞ
(BUGÜN NEYE ZAM GELDİ)
ALIR BİZİ BİR TEŞVİŞ
ÇOCUK HARÇLIK İSTERSE
MAZERETİMİZ BELLİ
HAYAT BUNCA PAHALLI
HARÇLIK DA NEYİN NESİ
HER ŞEYE ZAM KALLAVİ
TEK İSTİSNASI OLMUŞ
BOYNUNU BÜKMÜŞ BEKLER
EMEKLİ UNUTULMUŞ