28 Mayıs 2023 seçimlerinde
ÜÇÜNCÜ DEFA
yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, 3 Haziran 2023’te Çankaya Köşkü'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, cumhurbaşkanı yardımcısı ve kabinesini açıklamıştı.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi şu isimlerden oluşuyordu:
*Cevdet YILMAZ: Cumhurbaşkanı Yardımcısı
*Yılmaz TUNÇ: Adalet Bakanı,
*Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı,
*Vedat IŞIKHAN: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı,
*Mehmet ÖZHASEKİ: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı,
*Hakan FİDAN: Dışişleri Bakanı,
*Alparslan BAYRAKTAR: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı,
*Osman Aşkın BAK: Gençlik ve Spor Bakanı,
*Mehmet ŞİMŞEK: Hazine ve Maliye Bakanı,
*Ali YERLİKAYA: İçişleri Bakanı,
*Mehmet Nuri ERSOY: Kültür ve Turizm Bakanı,
*Yusuf TEKİN: Milli Eğitim Bakanı,
*Yaşar GÜLER: Milli Savunma Bakanı,
*Fahrettin KOCA: Sağlık Bakanı,
*Mehmet Fatih KACIR: Sanayi ve Teknoloji Bakanı,
*İbrahim YUMAKLI: Tarım ve Orman Bakanı,
*Ömer BOLAT: Ticaret Bakanı ve
*Abdulkadir ULOĞLU: Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı.
Cumhurbaşkanlığı kabinesinde özellikle dikkatleri çeken iki isim vardı. Bunlar
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına atanan Mahinur Özdemir GÖKTAŞ ile Hazine ve Maliye Bakanlığına atanan Mehmet Şimşek’ti.
Mahinur Özdemir Göktaş Belçika doğumlu bir Türk, aynı zamanda Belçika vatandaşı. “Kadınların İslami değerlere dayalı olarak boyun eğdirilmesine katkıda bulunan bir parlamenter” olarak tanımlanmakta.
Mahinur Özdemir Göktaş’ın, “Fransızca konuşan Milquet Hıristiyan Demokratları ve Brüksel Türkleri sayesinde Brüksel Parlamentosu'nun ilk başörtülü kadın üyesi seçildiği, 10 yıl boyunca başörtüsünü teşvik etmekten ve Ermeni Soykırımı'nı kesin olarak reddetmekten başka bir bilgi ve birikiminin olmadığı iddia edilmekte.
Belçika medyası, Mahinur Özdemir Göktaş’ın bakanlığa getirilmesini,
“Erdoğan, Brükselli eski siyasetçiyi bakan olarak atadı”
başlığıyla duyurdu.
Daha sonra hem Fransızca hem de Flamanca yayın yapan hemen hemen bütün medya kuruluşları, Mahinur Özdemir Göktaş’ın ayrıntılı portresine yer verdi.
Mehmet Şimşek ise 2009-2015 yılları arasında yine AKP hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmıştı. Batman İli, Gercüş ilçesine bağlı Arıca Köyünde doğmuş, çetin bir hayat mücadelesinden sonra kariyer yaparak, İngiltere’ye sadakatle bağlı kalacağına yemin ederek bu ülkenin vatandaşı olmuştur.
Bir de Bakan olmamakla birlikte, görevi itibarıyla Bakanlık mertebesinde sayılan Merkez Bankasının başına getirilen Hafize Gaye Erkan vardır. Türkiye Merkez Bankası’nın emanet edildiği Erkan da Türk asıllı bir ABD vatandaşı.
Yani, Türkiye’nin ekonomisi ABD, İngiltere ve Belçika vatandaşı üç kişiye emanet. Ne diyelim, hayırlısı olsun.
TAŞLAMA
MİLLET, ZİLLETE DÜŞTÜ
YAĞMUR GİBİ ZAMLARDAN
BU ZİLLETE LÂYIK MI
MİLLETİMİZ GERÇEKTEN
ZİLLETİN SONU İLLET
OLACAKTIR İNANIN
YOKSULLULUĞUN, AÇLIĞIN
SONU İLLET UYANIN
“ZİLLET-İLLET” DİYEREK
ZELİL VE ALİL ETTİ
MİLLETE (İLLET) DEMEK
MEĞER BOŞA DEĞİLDİ
ZAM YAĞMURU BAŞLADI
BİTERBİTMEZ SEÇİMLER
BUNDAN BÖYLE DAHA DA
ZORLAŞACAK GEÇİMLER
(SABIR-SABIR) DİYORLAR
NEREYE KADAR SABIR
BUZDOLABI VAR AMA
İÇİ BOMBOŞ, TAMTAKIR
MİLLETE (ZİLLET) DEDİ
ZİLLETE DÜŞTÜK GERÇEK
BUGÜNLER DE GEÇER YA
AMA DELİP GEÇECEK
DÖVİZ BAŞINI ALMIŞ
YÜKSELDİKÇE YÜKSELİR
YÜZYİRMİSEKİZ MİLYAR
DOLAR HANİ NERDEDİR
EMEKLİ, İŞÇİ, MEMUR
BOŞA UMUTLANMASIN
HAM HAYALİ DALARAK
HAVASINI ALMASIN
MİLLET, GERÇEKTEN ZELİL
DURUMLARA DÜŞMÜŞTÜR
ARTIK DEVLET BABADAN
UMUDUNU YİTMİŞTİR
BAYRAM İKRAMİYESİ
DÖRT BİN LİRA OLACAK
ÜÇÇEYREK ALTIN İKEN
DEĞER DÜŞTÜ BİRE BAK