Ahmet Arıtürk

ADALETİN OLMADIĞI YERDE!!!

Ahmet Arıtürk

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamlar ortalığı bir hayli gerdi. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan maaş zammını önce yüzde 25 olarak açıkladı, oluşan tepkiler üzerine yüzde 30’a çıkardı. Erdoğan’ın buyruğu Meclise kanun teklifi olarak sunuldu.

Yandaş medyaya bakıyorsunuz, en düşük emekli maaşının 5.500 TL olmasını bile kamuoyuna büyük bir müjde olarak deklare ediyor, manşetlerine bu şekilde yansıtıyorlar. Yahu, insafınız kurusun! 5.500 TL emekli maaşını müjde olarak yansıtmağa hiç mi utanmıyorsunuz!

Alım güçleri sıfırlanmış olan vatandaşlar şaşırmış vaziyette. İş yerlerinde emtialar raflarda, vitrinlerde olduğu gibi duruyor. Çok mecburi ve zaruri olmadıkça, vatandaşlar alışveriş yapamaz hale düşürülmüşler…

Emekli, memur, işçi derseniz, açlıktan ağzı kokacak hale düşürülmüş. Ne yapsın, nasıl alış-verişe çıksın. Vatandaşlar

“YARI AÇ, YARI TOK!”

durumda. Çoğu da, sosyal devletin(!) yapacağı yardımlarla geçiniyor! Ekonominin çarkları durmuş, bir tek

SADAKA EKONOMİSİNİN

çarkları dönüyor.

Ekonomiden anlayanlar ve piyasanın nabzını iyi tutanlar “Yeni yılda, dananın kuyruğu kopacak. Asıl o zaman

KRİZİN

gerçek boyutları ortaya çıkacak.

Emekliler, memurlar, işçiler, kredi kartlarının limitlerini çoktan doldurmuşlar. Esnaflar arasında öyle bir iflâs furyası baş gösterecek ki, Allah korusun. Vatandaşlar, kepenk indirmekle kalmayacak, borçları yüzünden kaçacak delik arayacak duruma gelecekler!”

İş adamları karamsar. Zaten, madden çökmüş olan vatandaşları, manen de çökertmeyelim. Evet alım, satımın sıfırlandığı yerde, neyin enflasyonu olacak ki! Satan çok, alan yok! Bu, hemen her şeyde böyledir. Gayrimenkul, beyaz eşya, otomotiv, tekstil ve gıdalarda bile.

İnşallah, hayal kırıklığına uğramayız” diyeceğiz amma, size bir şey söyleyeyim mi, benim bu ekonomik vaatlere pek itibar edesim yok. Siyasi partilerden dileğim o ki, ülkemize gerçek demokrasiyi, hukuku, adaleti getirsinler, bunlar gelirse, zaten ekonomik kalkınma peşinden gelir. Bunların olmadığı yerde, ekonomik kalkınma da gerçekleşmez!

DENİZ TÜKENİNCE!!!

Türk ekonomisi için sözün tam anlamıyla deniz tükenmiştir. Sadece ekonomide değil, dış siyaset açısından da iç açıcı bir tablo yoktur. 85 milyon vatandaşın sabrı da umudu da kalmamıştır. Vatandaşları geleceğe yönelik hayallerle avutmağa çalışıyorlar. Karadeniz’de, Akdeniz’de Türkiye’ye 20 yıla yetecek kadar doğalgaz bulunmuşmuş. Gabar Dağı petrol rezervleriyle doluymuş. Bu haberlerin birer müjde olarak bizzat Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından olarak açıklanması cabası. Bulunan doğalgaz ve petrol kaynaklarının ne zaman işletilmeye başlanacakları  meçhul!

Millet, günü kurtarmak derdine düşmüşken, emekliler, memurlar, asgari ücretliler feryat ederken, uzun vadeli bu söylemler, hayal âleminde dolaşıldığının bir ispatıdır. Deniz tükenince ve ekonomi gemisi karaya vurunca milleti geleceğe yönelik hayâllerle avutmağa çalışıyorlar. Ekonomik yönden büyük sıkıntılar içinde olan vatandaş, bugünü nasıl kurtaracağının ve yarına nasıl çıkacağının hesabını yaparken, 20-50 yıl sonrasının hayali üzerinden avutma politikası izlenmektedir.

Evet, ülkemiz ekonomisi açısından gerçekten de

DENİZ TÜKENMİŞTİR.

DOĞALGAZ VE PETROL BULUNDUĞU SÖYLENTİLERİYLE MİLLETİ OYALAYALIM BAKALIM!

ANEKDOT

Papazın biri, vaizlerinin cemaate etkili olması açısından kilisenin biraz

EBLEH

olan zangocuna 10 maytap vererek, kilise cemaatinin göremeyeceği bir yerde durmasını ve kendisi vaiz verirken

HAZRET-İ İSA’NIN

ismini her andığında maytaplardan birini yakması görevini vermiş.

Pazar günü Zangoç, cemaatin görmeyeceği bir yere gizlenmiş, papaz da vazetmeye başlamışken, Zangoç verilen talimata uyarak

HAZRET-İ İSA’NIN

adı her andığında maytaplardan birini yakmış, kurulan düzenden habersiz kilise cemaati, maytaptan yayılan ışığı, İlahi bir nur zannederek coştukça coşmuşlar!

Cemaatin böylesine coştuğunu gören papaz da durumdan hayli etkilenmiş, öyle ki, verdiği maytap sayısını unutmuş. Onuncu maytap da yakıldıktan sonra sayıyı şaşırmış olan Kilise’nin papazı onbirinci kez

HAZRET-İ İSA’NIN

adını anınca kilisenin kuytu bir yerinden

İLAHİ BİR SES YÜKSELMİŞ:

-PAPAZ EFENDİ, MAYTAPLAR TÜKENDİ. KANDİLİ YAKAYIM MI!

***

Biz de diyoruz ki, ekonomide DENİZ TÜKENDİ. DOĞALGAZ-PETROL  ÇIKARALIM MI!!!

TAŞLAMA

EMEKLİLER, MEMURLAR

İSYANLARI OYNUYOR

ASGARİ ÜCRET KADAR

BİR ZAM TALEP EDİYOR

SEFALET ÜCRETİDİR

ELBETTEKİ BU ORAN

HELE EMEKLİLERİN

HALLERİ PES PERİŞAN

BEŞBİNBEŞYÜZ LİRAYI

MÜJDE DİYE SUNUYOR

EMEKLİ FERYADINI

İŞİTMİYOR, DUYMUYOR

ASGARİ ÜCRET TABAN

OLMALI EMEKLİYE

ASGARİ ÜCRETİN DE

YARISI MAAŞ NİYE

Yazarın Diğer Yazıları