Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun yüzüncü yılında sözün tam anlamıyla bir yol ayırımındadır. Ya Cumhuriyetin kuruluşunun temel ayarlarına geri dönecek, ATATÜRK ilke ve inkılaplarına sahip çıkacak, ya da ortaçağın karanlığına ve Ortadoğu’nun bataklığına saplanacak. Ya adaleti, hakkı, hukuku sahiplenecek, ya da BEŞLİ ÇETELERİN CİRİT ATTIĞI ülke konumunda kalmaya devamı seçecek.
Bir rejim düşünün ki, kendisinden olmayanı VATAN HAİNİ ilan etmekten tereddüt etmiyor. Milletin en az yüzde 50’sine (İLLET, ZİLLET, TERÖRİST) damgası vurmakta beis görmüyor. İşleri ehil olanlara değil, biat edenlere tevdi ediyor, Cumhuriyetin birikimlerini özelleştirme adı altında haraç-mezat satıyor, (altta kalanın canı çıksın) mantığıyla hareket ederek, milyonlarca işsizin bulunduğu ülkede yandaşlara 5-10 kallavi maaşlar ödüyor,
(itibardan tasarruf olmaz)
diyerek israfta sınır tanımıyor, Kendisinden olmayan siyasi partileri TERÖRLE İŞBİRLİĞİ yapmakla itham ederken, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 7 polisi şehit edenlerle işbirliği yapıyor ve bu davadan yargılananları partisinden kazanacakları sıralardan aday göstererek milletvekili olmalarının yolunu açıyor. Yasamayı, yürütmeyi, yargıyı tek elde toplayarak tek adam iradesiyle ülkeyi yönetmeyi sürdürmeye devam etmek istiyor.
14 Mayıs 2023’te yapılacak cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği genel seçimleri, normal bir seçim olmaktan çok, bir rejim seçimidir. Bu millet, ya tek adam rejiminin devamını, ya da parlamenter sisteme dönüşü onaylayacak. Karar, aziz milletin ve seçmenlerindir.
SİİRT SEÇİMİ!
14 Mayıs 2023 günü Türkiye’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimleri, İlimiz açısından da önem arzetmekte. 201.801 seçmenin 745 sandıkta oy kullanacakları seçimlere iddialı olarak katılan 4 siyasi parti ve 1 bağımsız aday bulunmaktadır.
İşin gerçeği şu ki, üç milletvekilliği için İlimizde yapılacak seçimlerin favori partisi YEŞİL SOL PARTİDİR. Yapılan anketler, HADEP’le ittifak eden bu partinin iki milletvekilliğini rahatlıkla alacağını göstermektedir. Bu durumda İlimizden seçimlere katılacak diğer siyasi partiler ve bağımsız aday kalan 1 milletvekilliği için mücadele edecekler demektir.
İlimizden milletvekilliği alacakları iddiasında üç siyasi parti ve 1 bağımsız aday bulunmaktadır. Bunların, alacakları oylar 1 milletvekilliği çıkarmalarına yetmediği takdirde, üçüncü milletvekilliğini de YEŞİL SOL PARTİYE kaptırmaları ihtimali vardır. CHP, AKP ve MHP de seçimlerde iddialı. Hatta 2 milletvekilliği çıkaracaklarını bile söylemekteler. Tabii, görünen köye kılavuz istemez. 3 siyasi partinin seçimlere asılmaları ve yüksek oy almaları, YEŞİL SOL PARTİ’NİN hesabına gelmektedir. Her üç siyasi parti de yüksek oy alır ama, milletvekili çıkaracak sayıya ulaşmazsa, üçüncü milletvekilliğini YEŞİL SOL PARTİYE kaptıracaklar, demektir.
Cumhur ittifakı, Siirt seçimlerinde taktik hatası yaptı. AKP veya MHP’den yalnız biri seçime girse, ittifak hesabına 1 milletvekilliği alabileceklerdi. Cumhur ittifakının İlimizde iddialı 2 parti ile seçime girmesi kendileri açısından büyük hata oldu. Millet İttifakı ise İlimizde CHP’nin çatısı altında birleşmekle 1 milletvekilliği alabilmek şansını arttırdı.
Kim aksini iddia ederse etsin, İlimizde milletvekilliği açısından 2 milletvekilliğini Yeşil Sol partinin alacağı kesin gibi. Üçüncü milletvekilliği ise ortada
TAŞLAMA
GERDİKÇE GERİYORLAR
BU ZAVALLI MİLLETİ
İNAN KOLTUK İÇİNDİR
YETTİ BİRADER YETTİ
KOLTUKTA KALMAK İÇİN
ONLARA HER YOL MÜBAH
BU MİLLETİ GERMENİZ
GÜNAH HEM BÜYÜK GÜNAH
SECCADEYLE, TESPİHLE
KANDIRIRLAR MİLLETİ
RAFA KALDIRMIŞLARKEN
TÜMÜYLE ADALETİ
ADALET KAF DAĞININ
ARKASINA GİTMİŞTİR
ADALET OLMAYINCA
BİLİN Kİ SÖZ BİTMİŞTİR
ADALETE GÜVENİN
ORANI YÜZDE YİRMİ
YÜZLERİ KIZARMIYOR
BUNDAN BİLE DEĞİL Mİ
"DAR-ÜL HARP"TİR DİYEREK
YAĞMALARLAR ÜLKEYİ
KİME ŞİKÂYET ETSEK
SÖYLE BEŞLİ ÇETEYİ
TAKKE, TESPİH, SECCADE
BÜTÜN SÖYLEMLERİ BU
ALLAH İLE KANDIRMAK
YETMEDİ Mİ BE YAHU
ALLAH, RAB-ÜL ÂLEMİN
AKSİNİ Mİ DERSİNİZ
MÜ'MİN, KÂFİR HERKESİN
RABBİDİR BİLESİNİZ
ALNI SECDEDE OLAN
VURGUN VE TALAN YAPMAZ
TALANCI VURGUNCUNUN
DİNİ İMANI OLMAZ