WhatsApp 'tutulan mesajlar' özelliğini kullanıma sundu

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp yeni bir özellik daha sundu. Kullanıcılar için yayınlanan yeni özellik tutulan mesajlar. Bu yenilik kaybolan mesaj modu açıldığında faydalı olacak ve kaybolan mesajların aslında kaybolmamasını sağlayacak. Peki, WhatsApp tutulan mesajlar nedir, nasıl kullanılır?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Android WhatsApp 2.22.7.4 beta güncellemesinde geliştirilmekte olan yeni bir özellik dikkat çekmişti: tutulan mesajlar. Mesajların kaybolmasını önlemeye yarayacak bu özellik sayesinde bir sohbetteki mesajı tutarak herkesin görmesi sağlanabilir. Özellik uzun süredir geliştirilme aşamasındaydı ancak Play Store'dan en son sürümü yükledikten sonra WhatsApp'ın bu özelliği şu anda bazı beta test kullanıcılarına sunduğu anlaşılıyor.

Yeni özelliği gösteren ekran görüntüsüne göre, eğer özellik cihazınıza tanımlandıysa sohbet bilgisi kısmında ‘tutulan mesajlar’ adlı bir bölüm görünecek.

WhatsApp 'tutulan mesajlar' özelliğini kullanıma sundu

Peki, tutulan mesajlar ne işe yarayacak? Kaybolan bir mesajı sakladığınızda süresi dolduktan sonra da artık sohbetten kaybolmayacak ancak herhangi bir zamanda silinebilecekleri için bu mesajlar üzerinde herkes hala kontrol sahibi olacak. Saklanan mesajlar bölümünde saklanan tüm mesajlar listelenecek, böylece görüşmedeki herkes bunları gelecekte kolayca bulabilecek.

Öte yandan bu özellik henüz tüm kullanıcılara sunulmadı ve bu nedenle şu anda kaybolan bir mesajı tutmanın mümkün olmadığını unutmayın. 

TUTULAN MESAJLAR SINIRLI SÜRELİ OLACAK

Tüm bu mesajlar, sohbet balonu içindeki bir yer imi simgesi kullanılarak işaretlenebiliyor ve ‘tutulan mesajlar’ bölümünde listelenecek.

WhatsApp 'tutulan mesajlar' özelliğini kullanıma sundu

Bu arada, eski mesajların kaybolmasını sonsuza kadar engelleyemezsiniz, çünkü 24 ila 30 gün arasında mesajları tutabileceksiniz. Örneğin, 50 gün önce gönderilen bir mesajın kaybolmasını engelleyemezsiniz.

Ayrıca sohbetteki diğer kişiler de bu özelliği kontrol edebilir. ‘Kaldır’ butonuna tıkladıklarında sohbetteki mesajların tutulmasını engelleyebilirler. Ancak grup yöneticileri, grup bilgilerini kimlerin düzenleyebileceğini kısıtlarsa, bir mesajın kaybolmasını engelleyebilecek tek kişi olabilirler. 

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN