WhatsApp'tan çok şaşırtan özellik! Telefon numarası tarih oluyor

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp gizliliği ve güvenliği sağlamak için kullanıcı adı özelliğini getiriyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, geliştirdiği ve sunduğu özelliklerle gündemde yer almaya devam ediyor. Şirket, kullanıcı deneyimini artırmak için yeni bir özellikle daha gün yüzüne çıkıyor. Ortaya çıkan haberlere göre kullanıcılar, WhatsApp hesapları için bir kullanıcı adı belirleyebilecek. İşte detaylar!

WhatsApp, telefon numarası zorunluluğunu kaldırıyor

Meta’ya ait mesajlaşma platformu WhatsApp, sunduğu özelliklerle zaman zaman kullanıcıları şaşırtmayı başardı. Ancak şirketin gündeme geldiği son özellik, kullanıcılara “Nasıl yani?” dedirtecek türden. Bugün ortaya çıkan habere göre platform, bir kullanıcı adı ayarlama özelliği üzerinde çalışıyor.

Yeni özellikle birlikte kullanıcılar, hesapları için bir kullanıcı adı belirleyebilecek ve bu ad ile başkalarıyla iletişim kurabilecekler. Söz konusu özellikle birlikte herkesin aklına “telefon numarası” geliyor. Ancak özelliğe baktığımızda telefon numaralarının da ortadan kalkacağını görüyoruz.

Kullanıcı adı özelliği, WhatsApp kullanıcılarına daha fazla güvenlik ve gizlilik sağlamayı amaçlıyor. Böylece artık başkalarıyla numarasını paylaşmak istemeyen kullanıcılar, kendi seçtikleri bir kullanıcı adını profillerine ekleyecek. Bu sayede de başkalarıyla sohbet etmek için yalnızca kullanıcı adlarını paylaşmaları yeterli olacak.

Günümüzde numara paylaşmak, bazı kişisel bilgilerin de ifşa olmasına yol açabiliyor. Bu nedenle WhatsApp’ın sunduğu kullanıcı adı özelliği, söz konusu riski ortadan kaldırıyor. Ayrıca kullanıcı adları, ticari ya da iş amaçlı kullanılan WhatsApp hesaplarının daha profesyonel olmasına yardımcı olacak.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN