WhatsApp'ta 'görüntülü konuşma' devrimi! Artık duraklatılmayacak

WhatsApp yıllardır en büyük eksikliklerinden biri olarak gösterilen resim içinde resim modunu sonunda başlattı. Yani artık görüntülü görüşme yaparken uygulamadan çıkıp diğer sitelerde ya da uygulamalarda gezinebileceksiniz.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

iOS (iPhone) kullanıcıları WhatsAppuygulamasında yeni bir sürprizle karşılaşıyor. Dünya çapında 2 milyar aktif kullanıcısıyla en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın yeni hamlesi görüntülü görüşmeler için oldu. Uzun zamandır platform, görüntülü görüşme yaparken uygulama dışında gezinmenin mümkün olmaması nedeniyle eleştirilmişti.

Bunun üzerine şirket, görüntülü görüşme esnasında uygulamadan çıkılırsa video kaydını duraklatan bir özellik sunmuştu. Ancak artık video kaydı da duraklatılmayacak. Çünkü resim içinde resim modu geldi. 

WHATSAPP GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMAYA RESİM İÇİNDE RESİM MODU

Popüler uygulama WhatsApp, sonunda resmi içinde resim modunu kararlı sürümde yayınlayarak herkesin kullanımına açtı. Resmi değişiklik günlüğünde belirtildiği gibi, görüntülü aramalar yaptığınızda resim içinde resim modunu kullanmak artık mümkün, böylece sonunda bir WhatsApp araması sırasında videonuz duraklatılmadan başka şeylerle meşgul olabilirsiniz. 

Peki, telefonunuzu açıp bir görüntülü konuşma yaparak bu özelliği test ettiniz mi? Eğer görüntülü konuşma sırasında uygulamadan çıkıp diğer uygulamalarda ya da ana sayfada gezindiğinizde video duraklatılıyorsa henüz özellik sizin kullanımınıza sunulmamış demektir. Bu durumda özelliğin sizin cihazına gelmesi için birkaç gün veya hafta kadar beklemeniz gerekecek.

WHATSAPP BİRKAÇ ÖZELLİK DAHA GETİRDİ

Öte yandan WhatsApp’ın iOS için sunduğu yeni sürümde bir takım başka yenilikler de var. Bunlardan biri grup açıklamalarının artık daha uzun olabilmesi. Bir diğer özellik ise belge gönderirken altyazı ekleyebilecek olmanız. Böylece belgenizi daha işlevsel bir şekilde tanımlayabilirsiniz.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN