Siirt Bahçesaray Deresi'ne 84 MW'lık hidroelektrik santral kurulacak

Şahinoğlu İnşaat, Siirt'in Pervari ilçesi sınırları içindeki Bahçesaray Deresi üzerinde kuracağı 84 MW'lık Pervari B Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) için 481 milyon TL yatırım yapacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt’in Pervari ilçesi sınırları içindeki Bahçesaray Deresi üzerinde 84 MW kurulu gücünde Pervari B Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulacak.

Şahinoğlu İnşaat tarafından Dicle Havzası’nda, Siirt İli, Pervari İlçesi, Beğendik Beldesi Kale Mahallesi ve Gümüşören Köyü sınırlarında bulunan Bahçesaray Deresi üzerinde 83,86 MW kurulu gücünde Pervari B Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 481 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak Pervari B Regülatörü ve HES, İletim Kanalı, İletim Tüneli, yükleme havuzu, cebri boru ve santral binasından oluşacak. Ayrıca tünel giriş ağzına yakın bölgelerde inşaat dönemi boyunca kullanılacak geçici hazır beton ve kırma eleme tesisi yer alacak. Santralde Bahçesaray Deresi’nin 1.205 metre talveg kotunda bulunan regülatör yapısından alınan sular 980 metre kuyruksuyu kotunda bulunan santral binasına ulaştırılacak ve burada türbinlenerek enerji üretimi yapılacak.

Pervari B Regülatörü ve HES’in yıllık enerji üretimi toplam 240,61 GWh olacak. Üretilecek enerji yaklaşık 10 km. uzunluğunda nakil hattı ile BeğendikTrafo Merkezi barasına bağlanacak.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Emin | 19 Şubat 2023 22:55

    Çok iyi de ne zaman başlanacak

BUNLARA DA BAKIN