Veyselkarani Beldesi'nde Çalışmalar Tam Sürat Devam Ediyor!

Veyselkarani Belde Belediye Başkanı Murat Akgün beldeye vermiş olduğu sözleri bir bir yerine getirerek beldenin çehresini değiştirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Veyselkarani Belde Belediye Başkanı Murat Akgün beldeye vermiş olduğu sözleri bir bir yerine getirerek beldenin çehresini değiştirdi.

BİR BELDE DÜŞÜNÜN YENİDEN VE YEP YENİ YENİ HİZMET BİNASINA KAVUŞMUŞ

Siirt ili Baykan İlçesi Veyselkarani Beldesinde  yapımı devam eden ve bitme aşamasına gelen yeni belediye binası yakında hizmete giriyor. 10 ay önce yapım çalışmalarına başlanan ve İller Bankası tarafından ihalesi yapılarak yüklenici firmaya yer teslimi yapılan Belediye hizmet binasının tamamlanma aşamasına geldiği öğrenildi.

Veyselkarani Belde Belediye Başkanı Murat Akgün’ün girişimleri sonucunda Belde ye yeni Belediye Hizmet binası kazandırılmış oldu.

Belediye Başkanı Murat Akgün, yeni belediye binasının belde ’ye yakışan bir bina olacağını ifade ederek, “8 ayda büyük mesafeler aldık.

Eski binamız Vakıflara ait kiralık bir bina idi, Veyselkarani ’ye ve Veyselkaranililere yakışmayan, engellilerin girmesi imkansız yaşlıların dahi zorlandığı bir binada daha önce hizmet verdiklerini belirten Başkan Akgün, inşallah yeni binamızda böyle bir problemimiz kalmamış olacak, Belediyemizin ihalesi yaklaşık 11 ay önce yapıldı.

Yeni belediye binamız bitme aşamasına geldi. 2019 yılında yerel seçimlerde Veyselkaranili hemşerilerimize verdiğimiz bir sözümüz vardı. 2022 yılının son baharına kadar inşallah yeni binaya geçmemiz gerekiyor. Firma süreyi beklemeden bitireceğini bekliyoruz.

Başkan Akgün, Veyselkarani Beldemizin önemli eksiklerinden birisi daha gideriliyor. Eski bir Belde olmasına rağmen çok kötü durumdaki bir binada hizmet veren Belediyemize, yeni ve modern bir hizmet binası yapılıyor. Binamız 2 ay içerisinde tamamlanması beklendiğini, Yeni belediye hizmet binası beldeye yakışır bir şekilde beldenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir şekilde inşa edildiğini belirtti.  

“Beldemiz için çalışacağız, Beldede belde sakinleri hemşerilerimiz ile birlikte çalışacaklarını belirten Başkan Akgün, ben iş odaklı bir Başkanım. Belediyeciliği, siyasetler üstü olarak görüyorum ve bir Hizmettir olarak tüm kaynakları en iyi şekilde kullanarak beldemizde hangi partili olduğuna bakmadan her bir bireyin refah düzeyinin artması için herkesle birlikte çalışıp bunu gerçekleştirmek istiyorum.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte beraber Veyselkarani için yapılması gereken ne varsa birlikte üreteceğiz ve beldemizi Türkiye’nin hatta dünyanın sayılı kentlerinden birisi haline getireceğiz.  Bu konuda Veyselkarani Belediye Başkanı olarak herkese açığım, yeter ki Veyselkarani kazansın. Bu çerçevede kardeşlik ruhu içerisinde Veyselkarani için hep beraber ne yapabileceksek bunun en fazlasını yapmaya çalışacağız. Yeni hizmet binamızın Projesinde, Temeline tamamının yapımında, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

BİR BELDE DÜŞÜNÜN ÜÇ MAHALLESİNDE ÜÇ YOL ŞANTİYESİ

Veysel Karani Belde Belediye Başkanı Murat Akgün beldeyi şantiyeye çevirdi.

Parke yol yapım ve yol genişletme çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Başkan Akgün, "Bu yaz sezonunda Veysel Karanide  tüm ana yolların asfalt ve parke taşıyla döşeneceğini söyledi. 

Başkan Akgün, ayrıca bu yıl sonuna kadar Veysel Karani Beldesi içerisinde bozuk yol bırakmayacaklarını belirterek, tüm mahalle, cadde ve sokaklardaki yolların bitirileceğini ifade etti.

Başkan Akgün, daha önce belde girişinde TOKİ tarafından yapılan 14.000 Metrekare düzensiz taş sökülüp, yerlerine Tamburlanmış Bazalt Taşı döşemesi işi Belediye ekiplerince hızlı bir şekilde başlatıldı.14.000 metre tamburlu bazalt, 35.000 metre kilitli parke, 13.000 normal bazalt taşı olmak üzere toplamda 62.000 metrelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Başkan Akgün,Veysel Karani Beldemizin Mahallerindeki kilit parke taşı döşeme çalışmalarının yanı sıra yayaların daha rahat yürüyebilmeleri için kaldırım döşeme çalışmalarınında tüm hızıyla devam ettiğini ekiplerin, Çay Mahallesi, Şeyh Osman Mahalle ve Atatürk Mahallesi’nde tamamladıkları kaldırım yenileme, kilit taşı döşeme, yol genişletme ve bordür döşeme çalışmalarını, İhtiyaç duyulan yerlerde sürdürdüğünü söyledi.

BİR BELDE DÜŞÜNÜN BİR TARAFINDA DEVASA BİR SPOR KOMPLEKSİ

Veysel Karani Belediye Başkanı Murat Akgün beldeye yeni Spor ve Yaşam Kompleksi kazandırdı. Başkanı Akgün yaptığı açıklamada beldede çok sayıda gencin bulunduğunu ve bunların sportif bir tesise ihtiyaçlarını yapmış oldukları bu dev tesisle gidermiş olduklarını söyledi. 

Gençlere seçimlerde bu tesisi kurma sözünü verdiklerini belirten Akgün, “Gençlerimize verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını İfade etti.  22 dönüm arazide nizami ve tribünü bulunan bir futbol ile  basketbol ve voleybol sahaları yapılarak, beldeye dev bir yatırım daha kazandırdıklarını belirten Başkan Akgün,Bize destek veren Milletvekilimiz Osman Ören ile il başkanımız Av. Ekrem Olgaç’a teşekkür etti.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN