Vekil Öğretmen Siirt'te Okullara 9 Kütüphane ile Hobi ve Zeka Oyunları Sınıfı Kazandırdı

Siirtli genç ve başarılı vekil öğretmen Muhammet Yusuf Özüşün başlattığı Sen de bir Fidan Dik projesiyle okullara 9 Kütüphane ile hobi ve zeka oyunları sınıfı kazandırdı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

İlimizde Siirtli Yusuf Özüş, eğitime destek vermek adına verdiği desteklerle bu yıl 5 bin öğrenciye kırtasiye desteği sağladı.

Çalışmalarıyla ilklere imza atan Sen de bir fidan dik'in Siirt ilimizdeki çalışmaları devam ediyor. 

Kapı kapı öğrencilerin ihtiyacını gideren başarılı Muhammet Yusuf Özüş, "Amacımız eğitime destek vererek çocuklarımızın kalplerine mutluluk fidanları dikmek ve çocuklarımızı yürekten destekleyerek onları mutlu etmektir." dedi.

Daha sonra öğrencilerine destek olmak için seferber olan Özüş, sosyal medyada da çağrı yaparak Türkiye'nin dört bir yanından kampanyaya destek veren hayırseverlerin desteğiyle öğrencilerin hayatına dokundu.

Hayırseverlerin desteğiyle bugüne kadar çok sayıda öğrencinin ayakkabı ve giyim ihtiyacını karşılayan Özüş, bazı köy ve Siirt merkezdeki ihtiyaç sahibi okullarda depo olarak kullanılan alanları dönüştürerek yeniden kullanıma açtı.
Desteklerle okullara 9 kütüphane, bir hobi sınıfı bir de zeka oyunları sınıfı kazandıran Özüş'ün çalışmaları öğrencilerin yüzünü güldürdü.

"Çocuklarımızı mutlu etme adına çeşitli faaliyetler yürütüyoruz"

Özüş, Şirvan ilçesinin ücra köylerinde yaklaşık 10 yıl ücretli öğretmenlik yaptığını söyledi.

Bu süreçte öğrencileri için elinden gelen gayreti gösterdiğini anlatan Özüş, 2016 yılında görev yaptığı Sevindik İlkokulunda bir öğrencinin yırtık ayakkabısından etkilenerek çıktığı iyilik yolunda Türkiye'nin birçok yerinde binlerce öğrencinin hayatına dokunduklarını aktardı.

İlk maaşıyla ayakkabı hediye ettiği öğrencisinin mutluluğuyla duygulu anlar yaşadığını dile getiren Özüş, "Çocuklar birer fidan. Bu fidanların kalplerine mutluluk fidanları dikilirse gelecek çok daha güzel olacak diye düşündüm." dedi.
Daha çok ihtiyaç sahibi öğrenciye ulaşmak için yola koyulduklarını anlatan Özüş, çevresindeki kişilerin de desteğiyle binlerce öğrenciye ayakkabı alınmasını sağladıklarını dile getirdi.

"Sen de bir fidan dik" adıyla hayata geçirdikleri projeyi her geçen gün geliştirdiklerini vurgulayan Özüş, konuştu:

"Eğitim ve öğretime destek vermek ve çocukları mutlu etme adına Siirt genelinde tam donanımlı 9 kütüphane, bir hobi ve bir de zeka oyunları sınıfı kurduk. Gönüllü olarak bir araya geldik. Bilime, eğitim ve öğretime destek vermek, çocuklarımızı mutlu etme adına çeşitli faaliyetler yürütüyoruz."

Kütüphane, hobi ve zeka oyunları sınıflarına kavuşan öğrencilerin okumaya daha çok önem verdiğini ve çeşitli etkinlikler yaptığını belirten Özüş, öğrencileri gelecekte çok iyi yerlerde görmeyi hayal ettiklerini aktardı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN