Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak: Para kesilsin HDP kapatılsın

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak, HDP'nin kapatılması için yargıçlara seslendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak yaptığı basın açıklamasında, HDP'nin kapatılması için yargıçlara seslendi. Sancak, "Anayasa Mahkemesi’nden ve değerli Yargıçlarımızdan, İstiklal Mahkemelerinin tavrını bekliyoruz." dedi.

"ABD dört koldan ülkemizi kuşatırken kararımız kararsızlık olamaz" diyen Sancak'ın açıklamalarında şunları söyledi:

Anayasa Mahkemesi önünde, HDP’nin bir an önce kapatılması için başlattığımız vatan nöbetine, tarihimizden gelen bu büyük mirası taşıyoruz ve bu sorumlulukla Yargıçlarımıza sesleniyoruz.

İstiklal Mahkemeleri sayesinde iç cephemizi sağlam tutmuştuk. İçteki düşman, karşımızdaki düşmanın koludur. Bugün içimizde bir düşman, içimizde bir şeytan vardır. Meclisimizde, meydanımızda, medyamızda her gün bizi arkamızdan hançerleyen, şehirlerimizde bombalar patlatan ABD’nin kara gücüm dediği bu örgütlenmenin üzerine kararlılıkla gitmek Anayasa Mahkemesi’nin görevidir.

Anayasa Mahkemesi bizim İstiklal Mahkemelerimiz gibi olmalıdır. Cephede savaşan Mehmetçik ne yaptıysa, İstiklal Mahkemeleri de zamanında onu yapmıştır. Bölücü ayaklanmaların bastırılmasında İstiklal Mahkemelerinin tarihsel tavrı yine önümüze açacaktır. 2. İstiklal Savaşı da böyle başarılacaktır. Dün İstiklal Mahkemeleri hangi görevi yaptıysa, bugün FETÖ ve PKK terör örgütlerinin mensuplarını cezalandıran Cumhuriyet yargısı aynı görevi yapmaktadır. FETÖ’yü ve PKK/HDP vekillerini cezalandıran bugünkü yargımızın kararlı tavrını Anayasa Mahkemesi’ne örnek gösteriyoruz. 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Ferit | 08 Ocak 2023 23:09

    Ethem sancak mi kısaca şöyle diyeyim şeytana pabucu ters giydirir

BUNLARA DA BAKIN