Vali Hacıbektaşoğlu: Siirt Eğitim Alanında Çok Ciddi Bir Atağa Geçti

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı açılış töreni Vali Osman Hacıbektaşoğlu'nun katılımıyla Şehit Kürşat Güneş İlkokulunda gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp


Siirt’in Veysel Karani Mahallesinde Şehit Kürşat Güneş İlköğretim okulunun açılışı yapıldı.

Açılış Töreninde konuşan Vali Osman Hacıbektaşoğlu, “Uzun yıllardır, bütçemizden en büyük payı eğitim almaktadır.” İfadelerini kullandı.

Bu yıl Siirt ilimizde 500 milyon liralık yatırım, yapıldı diyen Hacıbektaşoğlu, “Uzun yıllardı bütçemizden en büyük payı eğitim almaktadır. Türkiye’nin her yerinde örnekleri mevcut. Bunun Türkiye’de bir göstergesini de ilimizde de görüyoruz. 530 okulumuzun yarısına yakını tamamen elden geçirildi. Eksiklikleri giderilerek onarıldı. Yine onlarca okul, eğiti ve öğretime katılmıştır. Şimdi bulunduğumuz Şehit Kürşat Güneç İlkokulu gibi okullarımız bu yıl eğitim öğretime kazandırılmıştır. Bu yıl ilimizde 500 milyon liralık yatırım gerek ilköğretimde gerekse orta öğretimde devam etmektedir. 

“Siirt ilimizde hiç olmadığı kadar yeterli sayıda öğretmenimiz bulunmaktadır.”

 “Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalamasının altındayız.” Diyen Hacıbeltaşoğlu son olarak şunları söyledi:
“Öğretmen atamaları Siirt ilimizde hiç olmadığı kadar yeterli sayıda öğretmenimiz bulunmaktadır.  Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalamasının altındayız. Yani öğretmen başına 20 öğrenci düşmektedir. Yine derslik başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalamasından çok daha iyi durumdayız.  Şuanda ortaöğretim yerleştirmelerinde çok iyi bir duruma geldik. Yine üniversitede nitetlikli okullara yerleştirmelerde son yıllarda Siirt çok ciddi bir atağa geçti. Özellikle ortaöğretimde puanlı okullara yerleştirmede oranın ve sayılarının artması önümüzdeki yıllarda üniversite yerleştirmelerinde de başarının artmasının çok ciddi göstergesidir. “

Açılış Törenine, Şehit Kürşat Güneş’in Eşi ve Kızı, Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Siirt Vali Yardımcısı Mehmet Sert, Siirt İl emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin ve protokol katıldı.

Açılık konuşmasından sonra Vali Hacıbektaşoğlu ve protokol daha sonra sınıfları gezerek öğrencilere kitaplarını verdiler.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN