Vali Hacıbektaşoğlu, Baykan'da Köy Okullarını Ziyaret Etti, Vatandaşların Taleplerini Dinledi

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, köy okulları ziyaret programı kapsamında Baykan ilçesine bağlı, Meşelik, Ardıçdalı, Gümüşkaş ve Dedebakir köyü ilkokullarını ziyaret etti. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Ziyarette, İl Jandarma komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Baykan Kaymakamı Emin Bağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Abdulmecit İlhan ve köy muhtarları yer aldı.

Ziyaret edilen köy okullarının dersliklerini gezerek öğrencilerle yakından ilgilenen ve kendilerine çeşitli hediyeler takdim eden Vali Hacıbektaşoğlu, öğrencilerle sohbet etti, derslerine iyi çalışmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Köy okullarında görevli öğretmenlerle de bir süre görüşerek sohbet eden Vali Hacıbektaşoğlu, görevlerinde başarılar diledi. 

MEŞELİK KÖYÜ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Vali Hacıbektaşoğlu ve beraberindekiler, 1992 yılında bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda şehit olan kahraman güvenlik korucularının kabirlerinin bulunduğu köy mezarlığını ziyaret etti.

Aziz şehitlerimizin ruhları için yapılan duanın ardından şehit yakınları ve köy sakinleri ile bir araya gelen Vali Hacıbektaşoğlu, “Bölücü terör örgütünün 1992 yılında gerçekleştirdiği bu hain saldırıda şehadete yürüyen kahraman güvenlik korucularımızı rahmetle, minnetle anıyorum. Şehitlerimizin yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyorum. Bu bebek katilleri ile mücadelemiz, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılık ve inançla devam edecektir.” dedi.

Daha sonra köy sakinleri ile sohbet eden Vali Hacıbektaşoğlu, talep ve beklentilerini dinledi.

ÇİMEN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

Okul ziyaretlerinin ardından Vali Hacıbektaşoğlu ve beraberindekiler, Dedebekır köyünde vefat eden Fahriye Çimen adlı vatandaşımızın ailesine ve köy halkına taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı ve sabır diledi.

Merhumeye Allah’tan rahmet dileyen Vali Hacıbektaşoğlu, Çimen ailesinin acılarını paylaştı. Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra, Tütenocak, Çelikli, sarısalkım köyleri ile Atabağı beldesini ziyaret etti.

Ziyaret ettiği köylerde, vatandaşlarla sohbet ederek, taleplerini dinleyen Vali Hacıbektaşoğlu, köy çocuklarıyla da bir araya geldi.
Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Hacıbektaşoğlu, beraberinde getirdiği hediyeleri çocuklara dağıtarak, hatıra fotoğraf çektirdi.

ATABAĞI BELDESİNDE TEKSTİL ATÖLYESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Osman Hacıbektaşoğlu daha sonra Baykan ilçesine bağlı Atabağı beldesinde üretim yapan Tekstil Atölyesini ziyaret etti. 
Atabağı Belde Belediye Başkanı Tayyar Lale ve firma yetkililerinden bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu, bugün itibariyle atölyede 80 kişinin istihdam edildiği atölyemizde önümüzdeki günlerde bu sayının 350’ye çıkacağını belirterek, tekstil atölyesi çalışanlarıyla sohbet etti, burada üretilen ürünleri inceledi.

Atölye çalışanları da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Vali Hacıbektaşoğlu’na teşekkür ettiler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN