Uzayda Türk astronut'u Kürt astronot karşılayacak

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu sürüyor. Gezeravcı'yı uzayda bulunan ilk Kürt astronot Jasmin Moghbeli başkanlığındaki heyet karşılayacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

SpaceX, Axiom 3 fırlatmasıyla dün gece Türk astronot Alper Gezeravcı’nın başlatılan uzay yolculuğu Cumartesi günü saat 13.15'te Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yerine ulaşmasıyla tamamlanmış olacak. ISS’te Türk astronot Gezeravcı’yı "Kürd" olduğu belirtilen astronot Yasmin Moghbeli’nin karşılaması bekleniyor.

Uzayda Türk astronut'u Kürt astronot karşılayacak

Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonu kapsamında astronot Alper Gezeravcı’nın da yer aldığı uzay yolculuğu dün gece SpaceX, Axiom 3 fırlatmasıyla saat 00.49'da başladı.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu 36 saat sürecek. Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenme Cumartesi günü saat 13.15'te gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye’den ilk kez uzay yolculuğu yapacak olan Gezeravcı’yı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda Kürd Yasmin Moghbeli’nin karşılaması öngörülüyor.

Jasmin Moghbeli kimdir?

Ailesi Mahabadlı olan ancak Almanya'da doğan Jasmin Moghbeli Mahabadlı adlı kadın astronot, NASA-SpaceX ortak uzay uçuşuna komuta ediyor. 26 Ağustos’ta Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), SpaceX ortaklığıyla Dragon uzay aracıyla uzay istasyonuna dört astronot gönderdiğini duyurmuştu.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Silistreli | 22 Ocak 2024 03:32

    Yaşan haber, Kürt değil Persian yani iranlıdır 1969 da İran Dan ırağa sonra Almanya ve oradan da Amerika’ya göçen mülteci bir ailenin kızıdır 1983 doğumludur. Irkçılık kanımıza işlemiş

BUNLARA DA BAKIN