Ümit Özat'tan Emre Belözoğlu'na: Cezaevine gireceksin, devlet her şeyi biliyor

Zafer Biryol'un cezaevine girmesiyle 'futbolda FETÖ' tartışması tekrar gündeme geldi. Eski futbolcu Ümit Özat, Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu'na 'Cezaevine gireceksin, kurtulamazsın' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Eski futbolcu Ümit Özat, Zafer Biryol'un gözaltına alınmasının ardından Emre Belözoğlu'na seslendi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özat, "Eğer Zafer Biryol tutuklandıysa Emre Belözoğlu da tutuklanacak, o da cezaevine girecek. Öyle bir dünya yok. Allah büyük göreceksiniz. Emre cezaevine gireceksin, devlet her şeyi biliyor kurtulamazsın" ifadelerini kullandı.

Hakkında "FETÖ'nün futbol yapılanması" davası sebebiyle 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Biryol, 20 Ekim'de yakalanmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Biryol'un tutuklanmasının ardından Fenerbahçe'nin eski kaptanı Ümit Özat sosyal medyadan, şu an Başakşehir'in teknik direktörü olan eski futbolcu Emre Belözoğlu'na yönelik paylaşımlar yapmaya başladı.

ÖZAT: SORSAN FETÖ TEMİZLİĞİ VAR

Biryol'un tutuklanmasının ardından Özat, "Zafer Biryol yakalanmış. Futbolda en babaları dışarıda, bunları evinde toplayan (ben söylemiyorum oyuncular söylüyor) ifadelerinde hepsi alındı ama o serbest" diyerek Belözoğlu'nu kast etti.

Özat ardından "Hatta antrenörün bir tanesine 'pasaportun varsa Hocaefendi’ye götüreyim seni' diyenler de dışarda (bunu da o antrenör anlattı). Sorsan sözde FETÖ temizliği var, he yersen var" ifadelerini kullandı.

'SADECE ZAFER'LE BEKİR'LE BU İŞ TEMİZLENMEZ'

Sadece Biryol'un tutuklanmasını yetersiz bulduğunu belirten Özat, eski futbolcu Bekir İrtegün'ün de hüküm giydiğini hatırlatarak "Adalet herkese lazım olacak. Sadece Zafer değil, bu işin içinde olan herkesi alın. Bence almazlar, alsalardı 50 kere alırlardı. Zafer ile Bekir ile Hasan ile Hüseyin ile bu iş temizlenmez, bütün Türkiye biliyo bu işin içindeki başkanları da futbolcuları da" dedi.

Özat daha sonra "Sıkıştılar mı FETÖ'cü hakemler var diyorsunuz ama FETÖ'cü hocalar ile çalışıyorsunuz" tweetini paylaştı.

HERKES EMRE'NİN EVİNDE TOPLANIYORDUK' DİYOR

Özat sonraki gün ise "Ben gittim emniyete ifade verdim, beni bırakın alınan bütün oyuncular Emre Belözoğlu'nun evinde topladıklarını söylemişler. Sonuç, alınanlar mağdur E.B. mağrur. Allah büyük elbet bu devran döner. Bir gün her şey ortaya çıkacak. Ben o gün Kadıköy'de sizinle uzun bir masa kuracağım. Helalleşeceğiz" mesajlarını paylaştı.

ÖZAT'TAN ŞÜKÜR'E 'BANK ASYA' CEVABI

Sonraki tweetlerinde ABD'de yaşayan eski futbolcu ve eski AK Parti milletvekili Hakan Şükür'e seslenen Özat şu tweetleri attı: "Mesela Hakan Şükür Emre ile neler yaptıklarını, hangi düzenin parçaları olduklarını anlatsa ne olur? Sadece üstü kapalı 'ben burada isem o niye orada' diyor. E anlat tam, hani Kore’de odada bana 'Niye Bank Asya’ya para koymuyorsun' dediğini ve benden ne cevap aldığını. Hatta o gün RTE'yi nasıl yere göğe sığdıramadığını anlatsana. Emre’nin evinde toplandıklarını ifadelerinde söyleyenler Emre’yi görseler yüzüne tüküreceklerine boynuna sarılırlar. Demek ki başka işler var.

Bi kere daha söylüyorum, Emre Belözoğlu başta olmak üzere alacaklarsa diğer isimleri de söylerim ama almazlar, bunlar alınmadığı sürece beni kimse FETÖ temizliğine inandıramaz."

5 KURUŞLUK DAVA

Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu, kendisi hakkında daha önce de 'FETÖ' suçlaması yapan Ümit Özat hakkında haziran ayında suç duyurusunda bulunmuştu. Belözoğlu'nun avukatı Özat'ın iddiaları için "asılsızdır" demiş ve 5 kuruşluk tazminat davası açmıştı. Özat ise “Fakat bendeki kuruşlarda Türkçe Olimpiyatları resmi yok. Görünce şaşırmayın lütfen” demişti.

'DÜŞMANA İHTİYAÇ YOK' YANITI

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 12 Mayıs 2012’de oynanan Galatasaray maçında yaşananların bir "FETÖ kumpası" olduğunu söylemiş, "Yakın zamanda çok yeni şeyler çıkacak, göreceksiniz. Devlete çağrımdır, bu örgütü futboldan temizleyin" demişti. Özat ise bu açıklamaları samimi bulmadığını söyleyerek, “Kendi kapının önüne bak FETÖ'nün nerede olduğunu görürsün. Bunu herkes biliyor. Üç maymunu oynamanın bir anlamı var mı?” diye konuşmuştu.

Fenerbahçe Kulübü, Özat’a “Fenerbahçe'nin böyle ‘dostları' varken başka düşmana ihtiyacı olmadığı açık ve aşikardır” diyerek yanıt vermişti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN